x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un sat kurd, bombardat de armata turcă

Un sat kurd, bombardat de armata turcă

de Agerpres    |    02 Iun 2014   •   22:27
Un sat kurd, bombardat de armata turcă

Armata turcă a bombardat luni un sat din Kurdistanul autonom irakian, fără să provoace victime, au dat asigurări responsabili din cadrul serviciilor de securitate şi martori irakieni, după o perioadă de relativă acalmie în regiune, transmite AFP.

Proiectile turce s-a abătut asupra localităţii Nezduri, din apropierea oraşului Zakho, în provincia kurdă Dohuk, au făcut cunoscut membri ai forţelor kurde de securitate şi locuitori din zonă, sub acoperirea anonimatului.

Pentru moment nu este clară care a fost ţinta bombardamentului.

În trecut, forţele turce au vizat Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Această grupare armată a dus lupte în Turcia mai multe decenii, înainte de a decreta un acord unilateral de încetare a focului, în urmă cu un an, şi a începe să îşi retragă trupele spre bazele din nordul Irakului.

Această retragere a fost întreruptă însă în luna septembrie, kurzii considerând că autorităţile de la Ankara nu şi-au respectat promisiunile.

Fondatorul PKK, Abdullah Öcalan, care este închis pe viaţă într-un penitenciar din nord-vestul Turciei, a atras atenţia în aprilie asupra posibilităţii reapariţiei violenţelor.

PKK a lansat ofensiva armată în 1984 pentru a obţine independenţa sud-estului Peninsulei Anatolia, conflict care s-a soldat cu peste 45.000 de morţi. 

×
Subiecte în articol: bombardament kurzi