x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un "vânător" de cutii negre a plecat în căutarea rămăşiţelor avionului Malaysia Airlines

Un "vânător" de cutii negre a plecat în căutarea rămăşiţelor avionului Malaysia Airlines

01 Apr 2014   •   13:26
Un "vânător" de cutii negre a plecat în căutarea rămăşiţelor avionului Malaysia Airlines

Autorităţile australiene au anunţat că o navă "vânător" de cutii negre se îndreaptă către zona în care se presupune că s-ar fi prăbuşit avionul MH370, din sudul Oceanului Indian.

Ocean Shield a părăsit portul Perth având la bord o sondă de 35 de kilograme ataşată la un cablu, pentru captarea emisiile acustice ale cutiilor negre.

Nava ar trebui să meargă trei zile pentru a ajunge în zona în care au fost reperate posibile rămăşiţe ale avionului, respectiv aproape până la expirarea duratei teoretice (30 de zile) în care emit cutiile negre ale avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines, dispărut la 8 martie cu 239 de persoane la bord.

"Ne rămâne aproape o săptămână, dar durata de viaţă a bateriei (cutiilor negre) depinde de temperatura apei, de adâncime şi de presiune", a subliniat ministrul australian al Apărării, David Johnston, citate de AFP.

Căutările se întind pe o suprafaţă de 319.000 kilometri pătraţi, egală cu cea a Norvegiei, şi, chiar dacă este stabilit un perimetru redus pentru sonarul american, acesta trebuie tractat la 5 kilometri pe oră pentru a putea detecta semnale.

Zece avioane şi nouă vapoare participau la căutări marţi.

Niciun fragment reperat de satelit nu a fost încă identificat ca provenind de la avionul Boeing, la mai mult de trei săptămâni de la dispariţie, în pofida numeroaselor mijloace mobilizate.

×
Subiecte în articol: cutii negre zborul mh370 cautari