x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ungaria va furniza armatei irakiene muniţii pentru a o ajuta în confruntările cu jihadiştii

Ungaria va furniza armatei irakiene muniţii pentru a o ajuta în confruntările cu jihadiştii

de Agerpres    |    22 Aug 2014   •   18:21
Ungaria va furniza armatei irakiene muniţii pentru a o ajuta în confruntările cu jihadiştii

Ungaria va urma exemplul altor state europene şi va livra Irakului muniţii pentru a ajuta armata acestei ţări angajată în confruntările cu jihadiştii din gruparea Statul Islamic, transmite AFP citând o declaraţie emisă vineri de guvernul de la Budapesta.

În această declaraţie se detaliază şi în ce va consta livrarea. Astfel, Ungaria va furniza armatei irakiene mai multe milioane de cartuşe, mii de proiectile antitanc şi obuze pentru tancuri.

Guvernul ungar insistă cu această ocazie asupra ameninţării reprezentate de ofensiva jihadiştilor pentru creştinii din Irak şi pentru celelalte minorităţi ale acestei ţări. De altfel, premierul Viktor Orban a cerut ca situaţia creştinilor din Irak să fie înscrisă pe ordinea de zi a summitului european de săptămâna viitoare, menţionează AFP.

Decizia executivului maghiar survine după ce şi alte state europene, precum Germania, Franţa, Marea Britanie şi Italia, au anunţat în ultimele zile că vor furniza arme combatanţilor kurzi irakieni care luptă împotriva jihadiştilor Statului Islamic, în urma avizului dat săptămâna trecută de miniştrii europeni de externe pentru acordarea unui astfel de ajutor militar. 

×
Subiecte în articol: statul islamic ajutor armata irak Ungaria