x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uraganul Hermine loveşte Florida, risc de inundaţii "potenţial mortale"

Uraganul Hermine loveşte Florida, risc de inundaţii "potenţial mortale"

02 Sep 2016   •   15:07
Uraganul Hermine loveşte Florida, risc de inundaţii "potenţial mortale"
Sursa foto: Foto: Cardboard Dan

Uraganul Hermine a ajuns vineri dimineaţă în nord-vestul Floridei însoţit de vânturi violente şi precipitaţii abundente care au provocat zeci de mii de întreruperi ale curentului şi inundaţii "potenţial mortale", relatează AFP.

Uraganul, primul care afectează Florida după 11 ani, a ajuns vineri la ora 01:30 (05:30 GMT) în apropiere de Saint Marks, în sudul capitalei Floridei, Tallahassee, cu vânturi de 130 km/h, a precizat Centrul american de supraveghere a uraganelor (NHC).

"Există un risc de inundaţii potenţial mortale în următoarele 12 - 14 ore de-a lungul coastelor Golfului Mexic", potrivit NHC. Uraganul se deplasează spre nord, nord-est cu 20 km/h. Aproximativ 70.000 de persoane au rămas fără curent la Tallahassee, capitala asupra căreia s-a abătut ploi violente. Locuitorii din zona litoralului Golfului Mexic au fost evacuaţi.

Joi, guvernatorul Floridei, Rick Scott, avertizase asupra unei intensificări a uraganului punând accentul pe o creştere a nivelului apelor care ar putea atinge pe alocuri 3,65 de metri, o ameninţare "potenţial mortală", potrivit lui.

Sute de şcoli şi de clădiri administrative au fost închise vineri. Starea de urgenţă a fost decretată în cel puţin 50 de comitate ale statului Florida pentru a permite o mai mare mobilizare a mijloacelor.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jeff Davis, a precizat joi că sute de membri ai Gărzii naţionale din Florida au fost deja mobilizaţi şi că alţi 6.000 au fost plasaţi în stare de alertă.AGERPRES

×
Subiecte în articol: uraganul hermine