x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vatican - Semn de viata

Vatican - Semn de viata

27 Feb 2005   •   00:00

Papa Ioan Paul al II-lea si-a luat ieri prin surprindere credinciosii, facandu-si aparitia la fereastra spitalui Gemelli, unde a fost internat pentru a doua oara in cursul acestei luni, suferind de pe urma unei gripe care ii pune viata in pericol.

ANA ILIE

NUMAI SUFLET. Papa si-a binecuvantat credinciosii de la fereastra spitalului
BINECUVANTARE. Suveranul Pontif, in varsta de 84 de ani, a fost purtat intr-un carucior cu rotile pana la fereastra, de unde a facut cu mana credinciosilor si le-a dat binecuvantarea, facand semnul crucii. Apoi si-a atins usor gatul, vrand parca sa transmita celor stransi in fata spitalului ca nu poate vorbi, si a fost condus inapoi in rezerva sa. Potrivit martorilor, Papa parea in forma destul de buna, in pofida faptului ca a suferit, in noaptea de joi, o operatie prin care medicii s-au straduit sa ii usureze respiratia.

MESAJ. A fost pentru prima data in cei 26 de ani de pontificat cand Papa nu a fost prezent la slujba de duminica. In schimb, subsecretarul de stat de la Vatican, Arhiepiscopul Leonardo Sandri, a dat citire unui mesaj din partea Suveranului Pontif, adresat crediciosilor. "Dragi frati si surori", incepe mesajul, "ma adresez voua din nou". Papa le-a cerut tuturor celor care in ultima perioada au fost cu gandul alaturi de el sa il sustina in continuare, "mai ales prin rugaciuni".

DISCUTII. In tot acest timp, discutiile cu privire la succesiunea pe Tronul Papal au continuat. Au existat voci care au spus chiar ca Papa ar trebui sa "demisioneze" din fruntea Bisericii Catolice, deoarece afectiunea de care sufera l-a lasat, cel putin temporar, fara posibilitatea de a vorbi, ceea ce duce la imposibilitatea oficierii slujbelor. La toate aceste chestuni, Cardinalul spaniol Julian Herranz, expertul juridic al Vaticanului, a raspuns ca Ioan Paul al II-lea nu va renunta la misiunea sa, deoarece Biserica Catolica nu este "Coca-Cola sau General Motors, companii ale caror directori demisioneaza cand sanatatea li se deterioreaza".

×
Subiecte în articol: externe