x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vicepremierul italian Luigi Di Maio a anunţat că s-a întâlnit cu reprezentanţi ai "vestelor galbene" în Franţa

Vicepremierul italian Luigi Di Maio a anunţat că s-a întâlnit cu reprezentanţi ai "vestelor galbene" în Franţa

05 Feb 2019   •   21:29
Vicepremierul italian Luigi Di Maio a anunţat că s-a întâlnit cu reprezentanţi ai "vestelor galbene" în Franţa

Vicepremierul italian Luigi Di Maio, liderul formaţiunii antisistem Mişcarea 5 Stele (M5S), a anunţat că s-a întâlnit marţi în Franţa cu reprezentanţi ai "vestelor galbene", potrivit AFP.

"Astăzi (...) ne-am dus până în Franţa şi ne-am întâlnit cu liderul 'vestelor galbene' Christophe Chalençon şi cu candidaţii la alegerile europene ai listei RIC (Adunarea Iniţiativei Cetăţeneşti - n.r.) a lui Ingrid Levavasseur", a anunţat Di Maio pe reţelele de socializare.

El a spus că a fost "o întâlnire bună, înainte de orice a fost prima, în cursul căreia am discutat despre ţările noastre, despre drepturile sociale şi despre democraţia directă".

"Vântul schimbării a traversat Alpii. Repet: vântul schimbării a traversat Alpii", a concluzionat el.

M5S a precizat că întâlnirea a avut loc în regiunea pariziană şi că o nouă întrevedere a fost deja fixată "în următoarele săptămâni" la Roma.

La începutul lunii ianuarie, Di Maio şi-a exprimat un sprijin ferm pentru mişcarea "vestelor galbene". "Nu cedaţi!", le-a transmis el de pe blogul M5S, mişcare politică atipică născută în 2009 din respingerea vechii clase politice de către o parte a italienilor.

El le-a propus de asemenea să folosească platforma online a M5S, numită 'Rousseau', pentru "a organiza evenimente în teritoriu" sau chiar "pentru a alege candidaţi" şi "a defini programul electoral" prin intermediul sistemului său de vot.AGERPRES

×
Subiecte în articol: luigi di maio vestele galbene italia franta