x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - A început evacuarea ”templului tigrilor” din Thailanda

VIDEO - A început evacuarea ”templului tigrilor” din Thailanda

01 Iun 2016   •   13:51
VIDEO - A început evacuarea ”templului tigrilor” din Thailanda

După ani întregi de controverse, călugării de la "templul tigrilor", aflat în vestul Thailandei şi vizitat anual de numeroşi turişti, au fost nevoiţi să accepte luni să se despartă de felinele care le aduseseră faima. Primii tigri au fost evacuaţi cu camionul, de salariaţi ai Parcurilor Naţionale, relatează AFP.

Evacuarea zecilor de tigri ar urma să dureze câteva zile. "Salariaţi ai Parcurilor Naţionale au fost autorizaţi să intre în incinta templului, după ce tribunalul din Kanchanaburi a permis percheziţia", a anunţat departamentul Parcurilor Naţionale din Thailanda.

Wat Pha Luang Ta Bua din provincia Kanchanaburi, numit "templul tigrilor", se bucura de mult succes în rândul turiştilor, încântaţi să se fotografieze mângâind felinele. Templul era acuzat de mult timp că a devenit o atracţie turistică mai degrabă decât un aşezământ spiritual. El a respins mereu acuzaţiile de rele tratamente aplicate animalelor şi de trafic de animale. Conducerea templului arăta că apatia tigrilor, cu care turiştii îşi făceau selfie-uri, nu se datora drogurilor, ci dresajului.

Autorităţile au mai încercat în aprilie 2015 să ia tigrii fiindcă templul nu dispunea de documentele necesare pentru ei, însă călugării s-au opus. De această dată, decizia a fost luată după discuţii între cele două părţi. AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: tigri din thailanda