x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Cel puţin 74 de morţi şi 187 de răniţi în incendiile din Grecia

VIDEO Cel puţin 74 de morţi şi 187 de răniţi în incendiile din Grecia

24 Iul 2018   •   20:18
VIDEO Cel puţin 74 de morţi şi 187 de răniţi în incendiile din Grecia

Bilanţul deceselor provocate de incendiile de vegetaţie din apropiere de Atena a crescut la 74, iar un număr total de 164 de adulţi şi 23 de copii au fost răniţi, a anuntat o purtătoare de cuvânt a brigăzii elene de pompieri. 

 

Numărul persoanelor care au murit în incendiile care fac ravagii în staţiunile de pe litoral în apropierea capitalei greceşti a crescut rapid de la 50 la 74 marţi, a spus oficialul elen, adăugând că numărul dispărutior nu a putut fi încă determinat. 

Cele mai grave incendii de vegetaţie înregistrate în Grecia în ultimii ani au izbucnit în apropiere de Atena luni seara. Un focat a fost inregistrat la vest de capitală, în apropierea oraşului Kineta, iar altul nu departe de Rafina, la est de Atena. 

Purtătoarea de cuvânt a pompierilor a spus că incendiile sunt în prezent în mare parte sub control şi a cerut oamenilor să raporteze rudele şi prietenii dispăruţi. Premierul Alexis Tsipras a declarat o perioadă de trei zile de doliu naţional. 

Primarul din Rafina, Vangelis Bournous, a estimat că 1.200 de case au fost distruse doar în orasul sau. "Echipele de salvare merg din uşă în uşă şi caută victime", a spus Bournous. Pescari, membri ai gărzii de coastă şi turişti cu bărci de salvare au ajutat sute de oameni de pe plaje şi aflorimente stâncoase, unde s-au adăpostit de flăcări. De asemenea, mii de persoane au petrecut noaptea în maşini, săli de sport sau în aer liber. 

"Nimeni nu ar trebui să rămână fără ajutor - şi nu nicio întrebare nu ar trebui să rămână fără răspuns, a spus Tsipras, dand de inteles că unele dintre incendii ar putea să fi fost provocate. 

Grecia a cerut ajutor partenerilor săi din UE în lupta împotriva incendiilor. Comisia Europeană a anuntat că au fost mobilizate avioane şi echipe de pompieri şi comisarul pentru gestionarea crizelor a fost trimis la Atena. Cancelarul german Angela Merkel a oferit sprijinul Berlinului în lupta cu flăcările şi a transmis condoleanţe într-un mesaj adresat lui Tsipras. Israelul, Cipru, Spania şi Turcia au oferit de asemenea asistenţă. AGERPRES

Dezastru

×