x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (VIDEO) Gestul unei familii a impresionat o ţară până la lacrimi. Ce au făcut pentru fiul lor, căzut la datorie

(VIDEO) Gestul unei familii a impresionat o ţară până la lacrimi. Ce au făcut pentru fiul lor, căzut la datorie

11 Noi 2014   •   17:08
(VIDEO) Gestul unei familii a impresionat o ţară până la lacrimi. Ce au făcut pentru fiul lor, căzut la datorie

O familie din Franţa a umezit ochii internauţilor cu gestul pe care l-au făcut pentru fiul lor, căzut la datorie, pe front, în Primul Război Mondial. Camera militarului francez Hubert Rochereau a fost păstrată exact cum a fost atunci când a plecat să lupte şi să moară pentru țara sa, în Primul Război Mondial, cu 96 de ani în urmă.

Actualul proprietar al casei, Daniel Fabre, a primit jurnaliştii în camera soldatului francez şi le-a arătat obiectele personale ale acestuia, care nu fuseseră mişcate de aproape o sută de ani. Jacheta albastră de ofițer era încă aşezată pe suport, la fe şi cărțile sau fotografiile personale ale militarului francez.

Sublocotenentul Rochereau a murit la 26 aprilie 1918, in Belgia, după ce a fost rănit în luptă în apropierea satului Loker. A fost decorat cu Legiunea de Onoare postumă pentru curaj, iar numele lui apare pe monumentul de război din satul său natal.

Însă, detaliul care a sensibilizat până la lacrimi naţiunea franceză este unul excepţional, poate unic. Părinţii militarului, când au vândut casa, în 1935, au obligat noii proprietari să semneze o clauză care precizează că dormitorul, unde fiul lor s-a născut şi a crescut, nu va putea fi schimbat timp de 500 de ani. Astfel, spun ei, memoria fiului lor va continua să existe, atât prin faptele sale de vitejie, scrjielite cu litere de-o şchioapă pe o bucată de piatră, dar şi în cămăruţa unei case simple, de ţară, unde va avea oricând un loc căruia să-i spună casă. Măcar pentru 500 de ani.




×