x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO ULUITOR. Momentul în care un băiat de 14 ani scapă din ghearele ISIS! Cum îi păcăleşte puştiul pe jihadişti

VIDEO ULUITOR. Momentul în care un băiat de 14 ani scapă din ghearele ISIS! Cum îi păcăleşte puştiul pe jihadişti

27 Dec 2014   •   20:01
VIDEO ULUITOR. Momentul în care un băiat de 14 ani scapă din ghearele ISIS! Cum îi păcăleşte puştiul pe jihadişti

Acesta este momentul uluitor în care un băiat de 14 ani, extrem de curajos, scapă din ghearele grupării teroriste Statul Islamic. Puștiul i-a păcălit pe jihadiști pretinzând că se va sacrifica într-un atentat sinucigaș, scrie The Mirror.

Băiețelul sirian Usaid Barho este unul dintre miile de copii recrutați de gruparea islamică.

Dar Usaid, care odată visa că va deveni medic, avea alte gânduri, în niciun caz sinucigașe. Așa că, s-a apropiat de paznicii unei moschei șiite, și-a desfăcut vesta, luând decizia ca el și alți oameni nevinovați să trăiască.

Potrivit The New York Times, Usaid le-a povestit serviciilor secrete irakiene cum a fost recrutat de ISIS.

"Ne spuneau că șiiții sunt necredincioși și că trebuie să-i ucidem. Că dacă nu lupt, vor veni și îmi vor viola mama", a spus băiatul.

Odată ajunși în Irak, celor recrutați li s-a spus că au două variante: să fie luptători sau atentatori sinucigași.

Usaid a decis că cea mai bună șansă a lui să scape din mâinile ISIS este să se ofere voluntar ca atentator sinucigaș, pentru a se putea preda.

"Am ridicat mâna și le-am spus că vreau să fiu atentator sinucigaș. Dacă aș fi ales să devin luptător și aș fi încercat să mă predau forțelor de securitate, mă puteau ucide cu arma în mână", a mai spus curajosul Usaid.

×