x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vine un nou sef la guvern

Vine un nou sef la guvern

21 Aug 2004   •   00:00

Pentru a pune capat crizei de guvern din Ungaria, premierul Peter Medgyessy a demisionat joi seara din functie, a anuntat ieri agentia ungara de stiri MTI.

ANCA ALDEA

Partidul Socialist Ungar (MSPZ), membru al coalitiei de guvernare, i-a acceptat imediat demisia lui Medgyessy. Socialistii au refuzat sa dea publicitatii identitatea viitorului premier, dar politicianul creditat cu cele mai mari sanse este Peter Kiss (foto), seful de cabinet al lui Medgyessy. Numele candidatului va fi comunicat presedintelui Parlamentului la 26 august, dupa negocierile care vor avea loc astazi cu SZDSZ. Viitorul sef al Guvernului de la Budapesta trebuie sa primeasca si acceptul Parlamentului, la 6 septembrie.

Criza guvernamentala s-a declansat in urma cu cateva zile, cand premierul demisionar amenintase ca va renunta la sefia Guvernului din cauza unei dispute cu Alianta Liberilor Democrati (SZDZ), membra a coalitiei de guvernare. SZDSZ si-a exprimat neincrederea in premier, dupa ce acesta a cerut ca, in cadrul remanierii guvernamentale de saptamana aceasta, sa fie demis din functie si ministrul liberal-democrat al Economiei, Istvan Csillag.

×
Subiecte în articol: externe