x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un violator a câștigat 8,9 milioane de dolari la loto

Un violator a câștigat 8,9 milioane de dolari la loto

de Redacția Jurnalul    |    16 Apr 2023   •   09:40
Un violator a câștigat 8,9 milioane de dolari la loto
Sursa foto: Twitter/tiny lottery news

Un violator care a câștigat 8,9 milioane de dolari la loto în timp ce se afla în închisoare a primit, după 19 ani, acces deplin la câștiguri. Bătălia juridică a durat 15 ani.

Iorworth Hoare, în vârstă de 70 de ani, a cumpărat biletul câștigător în timp ce se afla la închisoarea Leyhill din Gloucestershire, Marea Britanie, în august 2004, a relatat The Mirror.

Hoare, care avea șase condamnări anterioare pentru acuzații, inclusiv viol și tentativă de viol, ispășea o pedeapsă pe viață pentru că a încercat să o violeze pe profesoara Shirley Woodman.

După ce a fost eliberat din închisoare în 2005, nu i s-a permis accesul deplin la câștigurile sale la loto din cauza condițiilor de eliberare, dar pare că primea o alocație lunară de 10.766 de dolari, a precizat The Mirror.

Hoare a putut avea acces la restul câștigurilor doar cu acordul administratorilor fondului, format dintr-un oficial guvernamental, avocatul său și contabilul său.

El a lansat o procedură legală pentru a obține controlul averii sale în 2008, iar acum a primit acces deplin la bani.

O sursă din cadrul Ministerului de Interne a declarat pentru The Mirror: "Nu s-a putut face nimic din punct de vedere legal pentru a-l opri în cele din urmă".

Familia lui Woodman, care a murit anul trecut, l-a îndemnat pe Hoare să își doneze câștigurile în scopuri caritabile, așa cum a făcut cu despăgubirile pe care acesta i le-a plătit.

"Ea a donat toți banii în scopuri caritabile și asta ar trebui să facă și el cu banii lui. El poate face un bine cu acești bani - așa cum a făcut mama mea", a declarat fiica profesoarei, Shelley Wolfson, pentru Mirror.

După ce a descoperit că Hoare a câștigat la loterie, Woodman a luptat pentru despăgubiri, deși termenul de șase ani pentru a lansa astfel de cereri de despăgubire trecuse.

Un judecător i-a dat dreptate, iar Hoare a trebuit în cele din urmă să plătească 50.000 de lire sterline (62.000 de dolari) drept despăgubiri și aproape 800.000 de lire sterline (993.000 de dolari) în costuri legale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: violator castig loto 8,9 milioane