x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Violenţe în Turcia, împotriva refugiaţilor sirieni

Violenţe în Turcia, împotriva refugiaţilor sirieni

25 Aug 2014   •   16:42
Violenţe în Turcia, împotriva refugiaţilor sirieni

Poliţia turcă a intervenit în noaptea de duminică spre luni pentru a dispersa o manifestaţie a locuitorilor din Istanbul ostili prezenţei refugiaţilor sirieni, într-un nou incident care arată nemulţumirea crescândă a populaţiei turce în legătură cu numărul tot mai mare al sirienilor veniţi pe teritoriul ţării lor, informează AFP.

Potrivit agenţiei private de ştiri Dogan News, incidentele au izbucnit în momentul în care aproximativ 300 de locuitori din cartierul Ikitelli, în partea europeană a metropolei turce, înarmaţi cu bâte şi cuţite au atacat magazine şi autovehicule aparţinând cetăţenilor sirieni.

Aceste atacuri au fost provocate de agresarea unei adolescente turce din cartier, pentru care au fost acuzaţi tineri sirieni, a precizat Dogan.

Forţele de ordine au folosit grenade lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea furioasă.

Canalul de ştiri CNN-Turk a afirmat că cel puţin cinci femei au fost rănite din rândul comunităţii siriene care locuieşte în acest cartier din Istanbul. 

În ultimele săptămâni, a fost raportat un număr tot mai mare de incidente între populaţie şi refugiaţii sirieni care au fugit de războiul civil din ţara lor. Autorităţile de la Ankara estimează că numărul refugiaţilor sirieni aflaţi pe teritoriul turc este de circa 1,2 milioane. 

La începutul lunii august, violenţe au izbucnit şi la Gaziantep (sud) după uciderea unui proprietar turc al unui teren, crimă atribuită sirienilor, autorităţile fiind atunci obligate să evacueze câteva mii de persoane. 

×
Subiecte în articol: sirieni turcia imigranti siria