x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Virusul gripei aviare a ajuns în Antarctica

Virusul gripei aviare a ajuns în Antarctica

de Redacția Jurnalul    |    26 Feb 2024   •   21:15
Virusul gripei aviare a ajuns în Antarctica

Un tip de gripă aviară a fost confirmat pentru prima dată în Antarctica, au arătat oamenii de știință, ceea ce reprezintă un risc semnificativ pentru uriașele colonii de pinguini din regiune.

"Această descoperire demonstrează, pentru prima oară, că virusul gripei aviare a ajuns în Antarctica, în ciuda distanței și a barierelor naturale care o separă de alte continente", a arătat Consiliul Superior de Investigații Științifice (CSIC) din Argentina, potrivit Reuters.

Prezența virusului a fost confirmată în probe prelevate de la păsări moarte care au fost găsite de oamenii de știință argentinieni în apropierea bazei antarctice Primavera.

"Analizele au arătat în mod concludent că păsările au fost infectate cu subtipul H5 de gripă aviară și cel puțin una dintre păsările moarte conținea virusul gripei aviare înalt patogene", a arătat CSIC într-un comunicat.

Sute de mii de pinguini se adună în colonii în Antarctica, precum și pe insulele din apropiere, ceea ce ar putea permite virusului mortal să se răspândească în acea regiune cu ușurință.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: virus aviara pinguini