x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viscolul secolului: Peste 60 de morți, jafuri și stare de urgență în SUA

Viscolul secolului: Peste 60 de morți, jafuri și stare de urgență în SUA

de Redacția Jurnalul    |    28 Dec 2022   •   08:27
Viscolul secolului: Peste 60 de morți, jafuri și stare de urgență în SUA
Sursa foto: Hepta

Bilanțul victimelor din orașul Buffalo din New York a crescut la 28 de morți, iar mii de oameni au rămas fără curent electric, pe fondul unei furtuni uriașe care a lovit America de Nord, scrie BBC.

În întreaga țară, cel puțin 62 de persoane au murit în incidente legate de vreme.

În Buffalo, un oficial de stat a declarat că poliția militară a fost chemată pentru a ajuta la gestionarea traficului în oraș, unde interdicția de circulație rămâne în vigoare.

Au fost raportate jafuri în unele părți ale orașului în timpul situației de urgență.

Furtuna a forțat, de asemenea, anularea a mii de zboruri, dintre care aproximativ 4.800 numai marți dimineață. Mii de pasageri au rămas blocați pe aeroporturile din întreaga țară.

Vremea urmează să se îmbunătățească, cu foarte puține ninsori și vreme ușor mai caldă pe drum.

În cadrul unei conferințe de presă de marți, oficialii din comitatul Erie din New York - care include Buffalo - au declarat că se așteaptă ca numărul morților să crească pe măsură ce operațiunile de căutare și salvare continuă. Cei 28 de morți confirmați sunt toți din Buffalo.

Mai mult de 4.000 de persoane din zonă au rămas fără curent electric după furtuna, despre care Brown a spus că a fost "probabil" cea mai gravă din viața majorității locuitorilor. În momentul de vârf al furtunii, aproximativ 20.000 de persoane au rămas fără curent electric.

Oficialii au avertizat că încălzirea temperaturilor din regiune ar putea duce la probleme suplimentare, inclusiv la inundații pe măsură ce zăpada se dezgheață.

În comitatul Erie, autoritățile municipale au îndepărtat marți gheața și blocajele din canalele de scurgere a apelor pluviale înaintea a ceea ce oficialii au numit o "topire rapidă".

Mark Poloncarz, directorul executiv al comitatului Erie, unde se află Buffalo, a declarat că 100 de ofițeri de poliție militară și poliția statală suplimentară au fost aduși pentru a ajuta la controlul traficului în zonă, unde condițiile au rămas grele pe multe drumuri locale.

Comisarul poliției din Buffalo, Joseph Gragmalia, a declarat că jafurile "continuă". Patru persoane au fost arestate până în prezent. "Nu este vorba de oameni care fură alimente, medicamente și scutece", a spus el. "Ei distrug magazine. Ei fură televizoare, canapele, orice altceva pe care pot pune mâna. Sunt oportuniști".

Luni, președintele american Joe Biden a aprobat acordarea de sprijin federal pentru statul New York. "Inima mea este alături de cei care au pierdut persoane dragi în acest weekend de sărbătoare", a scris el pe Twitter.

Statul vecin New Jersey a trimis, de asemenea, servicii de urgență în statul New York pentru a oferi asistență suplimentară.

Guvernatorul statului, Kathy Hochul, originară din Buffalo, a descris furtuna ca fiind "viscolul secolului". "Este ca și cum ai merge într-o zonă de război. Este șocant".

Oficialii din New York au declarat că personalul de urgență a fost nevoit să meargă din mașină în mașină pentru a căuta supraviețuitori ai furtunii, găsind uneori cadavre în mașini.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: victime ger morti viscol sua