x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vizită istorică a Papei Francisc în insula Lesbos

Vizită istorică a Papei Francisc în insula Lesbos

16 Apr 2016   •   10:12
Vizită istorică a Papei Francisc în insula Lesbos

Avionul cu care papa Francisc călătoreşte spre insula greacă Lesbos, pentru o vizită de câteva ore, a plecat sâmbătă dimineaţa de pe aeroportul Fiumicino din Roma, transmite EFE.

Vizita va fi centrată pe situaţia refugiaţilor, papa semnalând, înainte de plecare, într-un mesaj publicat pe contul său oficial de Twitter, că aceştia "nu sunt numere, ci persoane cu chipuri, nume şi propriul trecut şi trebuie trataţi ca atare".

Sosirea avionului papal pe aeroportul din Mytilene este prevăzută pentru ora 10.20 locală (08.20 GMT), Suveranul Pontif urmând a fi primit, conform programului oficial comunicat de Vatican, de către premierul elen, Alexis Tsipras. În plus, îl vor aştepta la aeroportul de pe insula greacă patriarhul Bartolomeu, arhiepiscopul Atenei, Ieronim, şi monseniorul Fragkiskos Papamanolis, preşedintele Conferinţei Episcopale elene.

Papa, care va fi însoţit de Tsipras şi de ceilalţi reprezentanţi religioşi, va avea întâlniri cu refugiaţii sosiţi pe insulă, între acestea fiind inclusă şi o vizită la tabăra Moria. Aici, papa Francisc se va întâlni cu circa 150 de copii şi va pronunţa un discurs, la fel ca patriarhul Bartolomeu şi arhiepiscopul Ieronim, toţi urmând să semneze şi o declaraţie comună.

Mai apoi vor lua prânzul cu câţiva dintre refugiaţi, moment urmat de deplasarea spre port, unde va avea loc o întâlnire cu locuitorii insulei şi reprezentanţii comunităţii catolice.

Papa Francisc va pronunţa un discurs şi, după rugăciuni pentru "victimele migraţiei", va fi păstrat un minut de tăcere şi vor fi lansate coroane de flori în mare.

Ulterior, papa şi gazdele sale se vor deplasa la aeroport, unde Suveranul Pontif va avea întâlniri private cu patriarhul Bartolomeu, arhiepiscopul Ieronim şi prim-ministrul Tsipras.
 

Conform programului oficial, la ora 15.15 (12.15 GMT), papa va pleca spre Roma. AGERPRES

 

 

×
Subiecte în articol: papa francisc pe insula lesbos