x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Vizită surpriză a președintelui Coreei de Sud în Ucraina. Yoon Suk Yeol promite mai mult sprijin Kievului

UPDATE Vizită surpriză a președintelui Coreei de Sud în Ucraina. Yoon Suk Yeol promite mai mult sprijin Kievului

de Redacția Jurnalul    |    15 Iul 2023   •   18:16
UPDATE Vizită surpriză a președintelui Coreei de Sud în Ucraina. Yoon Suk Yeol promite mai mult sprijin Kievului
Sursa foto: Hepta

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol efectuează, sâmbătă, o vizită surpriză în Ucraina.

UPDATE Președintele Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol, aflat sâmbătă într-o vizită la Kiev, s-a angajat să sporească asistența umanitară și militară neletală pentru Ucraina.

El a spus că Seulul va extinde amploarea livrărilor față de anul trecut, când a furnizat căști și veste antiglonț.

De asemenea, Yoon a adăugat că ajutorul umanitar va fi majorat la 150 de milioane de dolari în 2023, de la 100 de milioane de dolari anul trecut.

Președintele Volodimir Zelenski i-a mulțumit omologului său sud-coreean pentru vizită, prima din istoria relațiilor dintre cele două țări.

Potrivit The Guardian, Yoon a vizitat Bucha și Irpin, orașe în care au fost găsite cadavre de civili pe străzi și au fost descoperite gropi comune după ce trupele rusești s-au retras anul trecut. El a depus flori la un monument dedicat persoanelor decedate din cauza războiului.  

ȘTIRE INIȚIALĂ Acesta a fost în localitatea Bucea, scena unui masacru de civili atribuit armatei ruse, înainte de a se întâlni cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit AFP.

"Președintele a vizitat mai întâi locul masacrului de la Bucea, în apropiere de capitala Kiev, precum și orașul Irpin, unde atacurile cu rachete au fost concentrate asupra unor zone rezidențiale civile", a precizat președinția sud-coreeană, adăugând că întâlnirea dintre cei doi lideri va avea loc mai târziu în cursul zilei.

Evenimentul nu a fost anunțat public iar vizita se desfășoară în contextul summitului NATO de la Vilnius, unde a participat și liderul sud-coreean, care apoi a făcut o vizită oficială în Polonia. 
Coreea de Sud este aliată a SUA iar Seulul se află sub presiuni să livreze armament Ucrainei. Până acum a trimis Kievului doar ajutoare umanitare și financiare. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: coreea de sud ucraina