x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vlad Filat: Nu e necesar să condamnăm comunismul zilnic, e suficient să-l demolăm în mentalitatea noastră

Vlad Filat: Nu e necesar să condamnăm comunismul zilnic, e suficient să-l demolăm în mentalitatea noastră

de Corina Andriuta    |    14 Iul 2010   •   00:00

Într-o intervenţie avută la Publika Tv, Vlad Filat, premierul Moldovei, a vorbit despre situaţia tensionată dintre Rusia şi Moldova, dar şi despre democratizarea ţării sale. Filat a lăsat să se înţeleagă că problema condamnării zilnice a comunismului a devenit un banal subiect cotidian.



„Suntem băieţi mari. Credeţi că e necesar ca în fiecare zi cu busuioc să condamnăm comunismul? E necesar să-l demolăm. Nu cu buldozerul,  ci în cadrul unei competiţii deschise. În primul rând comunismul trebuie demolat în mentalitatea noastră”, a declarat premeirul moldovean.

Filat nu s-a pronunţat nici măcar în interzicerea simbolurilor partidiului care a guvernat ţara mai bine de şase decenii.  "Simbolurile comuniste nu trebuiesc interzise. E cazul să arătăm ce s-a făcut sub aceste simboluri. Și după asta o să vreau să văd cum un partid îşi va asuma aceste simboluri. E suficient să arătăm în Moldova filmele produse în Rusia pe această temă", a mai adăugat Filat.

Posibilul candidat la preşedinţia Moldovei le-a mai spus compatrioţilor că situaţia politică cu Rusia este multă mai complicată decât se cunoaşte în prezent, în aceste condiţii netrebuind să fie aratată imediat cu degetul decizia luată de Curtea Constituţională în urmă cu câteva zile: "Nu mă supăr, dar trag concluzii. Nu vreau să comentez mult decizia Curţii Constituţionale. În momentul în care se iau decizii unilaterale e nevoie să evaluezi şi impactul. Analiza de impact nu a fost făcută. Se simplifică când se vorbește doar de exportul vinurilor în Federaţia Rusă, deoarece situaţia e mai mult complexă."

×
Subiecte în articol: externe