x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin confirmă că va avea o întâlnire cu Xi Jinping

Vladimir Putin confirmă că va avea o întâlnire cu Xi Jinping

de Redacția Jurnalul    |    22 Feb 2023   •   18:34
Vladimir Putin confirmă că va avea o întâlnire cu Xi Jinping
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a confirmat miercuri planul unei întâlniri cu omologul său din China, Xi Jinping, în cadrul intensificării relaţiilor bilaterale pe fondul tensiunilor cu Occidentul.

"Aşteptăm o vizită în Rusia a preşedintelui Republicii Populare China, am convenit asupra acestui lucru", a declarat Vladimir Putin, cu ocazia întrevederii pe care a avut-o miercuri cu Wang Yi, directorul Oficiului Comisiei Centrale pentru Afaceri Externe a Partidului Comunist Chinez.

Relaţiile dintre Rusia şi China "progresează, se dezvoltă, atingem noi frontiere", a subliniat Vladimir Putin, conform agenţiei Reuters şi postului de televiziune Fox News.

"Relaţiile internaţionale sunt complicate în momentul de faţă. În acest context, cooperarea între Rusia şi China are o mare importanţă pentru stabilizarea situaţiei internaţionale", a subliniat liderul de la Kremlin, citat de cotidianul Le Monde.

Ulterior, Vladimir Putin a afirmat, într-un discurs rostit la un eveniment organizat pe stadionul Lujniki din Moscova, că Rusia luptă în prezent pentru "teritoriile istorice".

Conform unor surse citate de publicaţia The Wall Street Journal, Xi Jinping s-ar putea deplasa în Rusia în aprilie sau mai.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: xi jinping vladimir putin Ucraina