x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin, mesaj către separatiştii proruşi din Ucraina. Ce le-a cerut liderul de la Kremlin insurgenţilor

Vladimir Putin, mesaj către separatiştii proruşi din Ucraina. Ce le-a cerut liderul de la Kremlin insurgenţilor

29 Aug 2014   •   08:42
Vladimir Putin, mesaj către separatiştii proruşi din Ucraina. Ce le-a cerut liderul de la Kremlin insurgenţilor
Sursa foto: EPA

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a cerut separatiştilor ruşi, în noaptea dintre joi spre vineri, să deschidă un 'culoar umanitar' pentru trupele ucrainene încercuite după ce rebelii au preluat controlul asupra oraşului cu importanţă strategică Novoazovsk, din estul Ucrainei, relatează France Presse, citată de Agerpres. "Fac apel la forţele rebele să deschidă un culoar umanitar pentru trupele ucrainene care au fost încercuite, pentru a fi evitate victime inutile şi a le oferi şansa să se retragă din zona de operaţiuni", a afirmat Putin într-un comunicat de presă adresat "insurgenţilor din Noua Rusie".

Aceşti soldaţi ucraineni s-au găsit încercuiţi după "succesele considerabile (ale separatiştilor) împotriva operaţiunii militare a Kievului", a continuat liderul de la Kremlin, care a făcut apel la Kiev "să înceteze luptele, să stabilească un armistiţiu şi să negocieze cu reprezentanţii din regiunea Donbas".

El le-a cerut totodată separatiştilor proruşi să le furnizeze "un ajutor medical" soldaţilor răniţi, adăugând că Rusia 'este pregătită şi va oferi ajutor umanitar populaţiei din Donbas'.

Rusia este suspectată de Occidentali şi Kiev că îi sprijină pe separatiştii proruşi şi că a trimis soldaţi ruşi să lupte alături de aceştia, aproape o mie potrivit NATO. Kievul a anunţat joi că "trupe ruseşti" preluaseră contorul asupra oraşului frontalier Novoazovsk (11.000 de locuitori), situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Doneţk.

×