x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin propune trei candidaţi la funcţia de "guvernator al Crimeii"

Vladimir Putin propune trei candidaţi la funcţia de "guvernator al Crimeii"

de Agerpres    |    17 Sep 2014   •   19:07
Vladimir Putin propune trei candidaţi la funcţia de "guvernator al Crimeii"

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a propus pentru funcţia de "guvernator al Crimeii" trei candidaţi, unul dintre ei fiind "guvernatorul interimar al republicii" Serghei Aksenov, informează RIA Novosti.

În afară de Aksenov, Putin a înaintat spre dezbatere în "Consiliul de stat al republicii Crimeea" alte două candidaturi: pe cea a "ministrului ecologiei şi resurselor naturale" al Crimeii, Ghennadi Naraev, şi pe cea a lui Aleksandr Terentiev, deputat în camera inferioară a parlamentului rus.

Serghei Aksenov a fost numit guvernator interimar al Crimeii printr-un decret semnat de Putin în aprilie 2014.

Potrivit unei alte ştiri a RIA Novosti, Aksenov s-a pronunţat miercuri în favoarea majorării efectivelor de trupe ruseşti în peninsulă, exprimându-şi convingerea că acestea vor contribui la asigurarea unei mai bune securităţi pentru locuitori.

Ministrul apărării al Federaţiei Ruse, Serghei Şoigu, a declarat marţi că, "din cauza acutizării situaţiei din Ucraina şi a prezenţei crescute de trupe străine lângă frontierele sale, una din sarcinile noastre prioritare este de a desfăşura o forţă militară completă şi autosuficientă în zona Crimeii", a adăugat Serghei Şoigu.

"Este normal ca securitatea cetăţenilor să fie asigurată de armată", a spus Aksenov.

×
Subiecte în articol: guvernator crimeea crimeea