x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin REACȚIONEAZĂ la declarațiile NATO și SUA: Nu avem intenţii rele la adresa vecinilor noştri. I-aş sfătui să nu escaladeze situaţia

Vladimir Putin REACȚIONEAZĂ la declarațiile NATO și SUA: Nu avem intenţii rele la adresa vecinilor noştri. I-aş sfătui să nu escaladeze situaţia

04 Mar 2022   •   14:18
Vladimir Putin REACȚIONEAZĂ la declarațiile NATO și SUA: Nu avem intenţii rele la adresa vecinilor noştri. I-aş sfătui să nu escaladeze situaţia
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Vladimir Putin reacționează la declarațiile NATO și SUA, și cere statelor vecine să nu escaladeze tensiunile. Șeful diplomației americane, Antony Blinken, a avertizat că Alianța va riposta dacă războiul din Ucraina se va extinde.

"Nu avem intenţii rele la adresa vecinilor noştri. Şi i-aş sfătui şi pe ei să nu escaladeze situaţia, să nu introducă nicio restricţie. Ne îndeplinim obligaţiile şi vom continua să o facem.

Aici nu vedem rostul să agravăm sau să înrăutăţim relaţiile noastre. Şi toate acţiunile noastre, dacă vor apărea, vor apărea întotdeauna ca răspuns la acţiuni neprietenoase, acţiuni împotriva Federaţiei Ruse", a declarat liderul de la Kremlin. 

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Alianța și-a suplimentat trupele armate din statele est-europene. 

"Furnizăm sprijin Ucrainei, dar în același timp NATO este o alianță defensivă. Nu căutăm să intrăm în război cu Rusia, dar trebuie să ne asigurăm că nu există nicio neînțelegere privind angajamentul nostru de a ne proteja aliații. De aceea am suplimentat prezența forțelor NATO în estul alianței. Această desfășurare este defensivă", explică oficialul.

Șeful diplomației americane Antony Blinken, face o amenințare voalată la adresa Rusiei și spune că NATO va fi pregătit să acționeze dacă se va extinde conflictul din Ucraina. 

"Alianța noastră este defensivă. Nu dorim să intrăm în conflict, dar dacă vine conflictul la noi, suntem pregătiți și vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO", avertizează acesta.

×
Subiecte în articol: Rusia nato ue Vladimir Putin