x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin respinge speculaţiile privind unele legături între Trump şi Rusia

Vladimir Putin respinge speculaţiile privind unele legături între Trump şi Rusia

07 Iun 2018   •   16:28
Vladimir Putin respinge speculaţiile privind unele legături între Trump şi Rusia

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a respins joi ideea că omologul său american, Donald Trump, a făcut demersuri în mod deliberat ca lideri europeni să aibă legături mai strânse cu Rusia, relatează dpa. 

Speculaţiile media potrivit cărora Trump ar putea face aceasta ca un fel de răsplată pentru presupusele încercări ale Rusiei de a-l ajuta să fie ales la Casa Albă sunt "total nefondate", a declarat Putin în cadrul sesiunii anuale de întrebări şi răspunsuri, un format în care răspunde la întrebările adresate de cetăţeni ruşi la care participă pentru a 16-a oară de când se află la putere. 

Putin s-a declarat, de asemenea, împotriva sancţiunilor impuse de puterile occidentale, între care Statele Unite ale Americii, afirmând că acestea rănesc ambele părţi. El a descris taxele americane impuse la importurile de oţel şi aluminiu drept sancţiuni. 

Puteri occidentale au impus sancţiuni împotriva Rusiei ca urmare a implicării acesteia în criza din Ucraina. Rusia a răspuns impunând la rândul ei sancţiuni. 

În altă ordine de idei, Vladimir Putin a avertizat Kievul asupra unor "consecinţe foarte grave asupra statalităţii ucrainene "dacă ar lansa o acţiune militară împotriva rebelilor pro-ruşi în estul ţării în timpul Cupei Mondiale de Fotbal care începe în Rusia săptămâna viitoare. 

Zahar Prilepin, scriitor rus care îi consiliază pe rebelii pro-ruşi în regiunea separatistă Doneţk, l-a rugat pe Putin să comenteze în legătură cu posibilitatea ca Ucraina să lanseze o acţiune militară. 

"Sper că nu vor exista provocări, dar dacă se întâmplă, cred ca aceasta ar avea consecinţe foarte grave pentru statalitatea ucraineana în general", a răspuns Putin.

AGERPRES

×