x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin afirmă că armata va primi tot ceea ce îi este necesar pentru campania din Ucraina

Putin afirmă că armata va primi tot ceea ce îi este necesar pentru campania din Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    21 Dec 2022   •   15:09
Putin afirmă că armata va primi tot ceea ce îi este necesar pentru campania din Ucraina
Sursa foto: Hepta

UPDATE:Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat, miercuri, că va suplimenta echipamentele destinate forţelor armate ruse şi a cerut adaptarea instruirii militare pentru a face faţă capabilităţilor NATO, în timp ce Casa Albă a confirmat vizita în SUA a preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Într-un discurs rostit cu ocazia unei reuniuni cu oficiali militari, Vladimir Putin a anunţat că flota militară rusă va primi în ianuarie o nouă rachetă hipersonică, a precizat că vor fi oferite mijloacele militare şi financiare pentru atingerea obiectivelor invaziei militare în Ucraina, pe care Moscova o numeşte "operaţiune militară specială", şi a cerut menţinerea în stare de disponibilitate a forţelor nucleare strategice, scrie Mediafax

"Capacităţile de luptă ale forţelor noastre armate vor fi suplimentate constant şi în fiecare zi. Sigur că vom dezvolta acest proces. Vom continua să menţinem şi să îmbunătăţim pregătirea de luptă a triadei noastre nucleare", a afirmat Vladimir Putin, conform cotidianului Le Monde.

Liderul de la Kremlin a acuzat Alianţa Nord-Atlantică de utilizarea tuturor capabilităţilor militare împotriva Rusiei prin sprijinul acordat Ucrainei şi le-a cerut comandanţilor militari să utilizeze experienţa acumulată în Siria şi în conflictul militar din Ucraina, potrivit postului Sky News.

"Toate informaţiile despre forţele NATO, despre mijloacele utilizate în operaţiunea militară specială, în acţiunile de contracarare a Rusiei sunt bine-cunoscute. Trebuie analizate toate informaţiile foarte bine şi trebuie folosite în dezvoltarea forţelor noastre armate şi a serviciilor secrete", a subliniat Vladimir Putin, citat de agenţia Interfax.

În acelaşi timp, Kremlinul a avertizat că vizita în Statele Unite a preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, nu va face decât să amplifice conflictul. "În mod categoric, toate aceste lucruri contribuie la agravarea conflictului şi nu aduc nimic bun pentru Ucraina", a atras atenţia Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de postul France Info. Peskov a subliniat că Moscova nu se aşteaptă la o schimbare a poziţiei Ucrainei privind refuzul de a negocia cu Rusia.

Casa Albă confirmă vizita lui Zelenski la Washington

Administraţia de la Washington a confirmat, miercuri, că Volodimir Zelenski va efectua o vizită oficială în Statele Unite, pentru a discuta despre noi modalităţi de asistenţă militară. "Vizita va evidenţia angajamentul constant al Statelor Unite pentru susţinerea Ucrainei cât va fi necesar, inclusiv prin furnizarea de asistenţă economică, umanitară şi militară", a comunicat Casa Albă, potrivit postului de televiziune Fox News.

Zelenski se va întâlni cu preşedintele Joseph Biden şi va rosti un discurs în Congresul american, unde va primi confirmarea "sprijinului puternic şi bipartizan pentru Ucraina", subliniază Preşedinţia SUA.

Potrivit unor oficiali americani citaţi de CNN, preşedintele Biden va anunţa asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina, în valoare de 1,8 miliarde de dolari.

Stire inițială: Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va organiza miercuri o reuniune cu oficiali militari, pentru analizarea activităţilor din 2022 şi fixarea obiectivelor pentru anul 2023, anunţă Kremlinul, conform cotidianului Le Monde.

În cadrul evenimentului, la care participă numeroși militari, "vor fi sintetizate rezultatele activităților forțelor armate ale Federației Ruse în 2022 și vor fi stabilite sarcinile pentru anul viitor", scrie Antena3 CNN

Cele mai importante declarații ale lui Vladimir Putin:

Vom analiza direcțiile-cheie ale operațiunii militare speciale

Doresc să țin un moment de reculegere în memoria celor care și-au dat viața pentru patria noastră

Militarii noștri rezolvă pas cu pas obiectivele stabilite, care vor fi îndeplinite în mod obligatoriu pe teritoriul Federației, inclusiv pe teritoriul noilor unități administrative, pentru a asigura securitatea vieții tuturor cetățenilor noștri

Forțele armate și capacitățile militare cresc permanent iar procesul va fi intensificat

Toate informații referitoare la forțele NATO, la mijloacele de contraatac care se folosesc în mod activ pe parcursul operațiunii militare speciale, trebuie analizate. Le cunoașteți și le aveți la dispoziție. Trebuie folosite pentru creșterea capacității noastre de luptă

Am obținut o mare experiență de luptă, iar aceste informații trebuie incluse în pregătirea trupelor noastre

Atrag atenția asupra tuturor Departamentelor Ministerului Apărării să conlucreze foarte strâns cu reprezentanții Complexului militar-industrial, în lumina acestor noi informații.

 

Putin: "Nivelul forțelor nucleare ruse în 2022 a depășit 90%"

Trebuie ca inginerii și oamenii de știință să perfecționeze acest mecanism

Vom continua să susținem capacitatea de luptă a triadei nucleare. Ea este garanția suveranității și integrității noastre teritoriale

În acest an, nivelul forțelor armate nucleare a depășit 90%. Vorbim de o reînarmare cu complexul de rachete hipersonice "Avangard" și, pentru prima dată, vor fi puse la dispoziție rachetele balistice intercontinentale "Sarmat"

Știm ce se întâmplă de 'partea cealaltă', dar asta nu împiedică planurile noastre

Vom continua dezvoltarea complexului de rachete hipersonice care nu au egal în întreaga lume

La începutul anului viitor, fregata-amiral va fi dotată cu rachete hipersonice

Vom continua dezvoltarea dronelor și vizăm ca în viitor informațiile de la aparatele fără pilot să ajungă la fiecare luptător

stire în curs de actualizare

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin reuniune plan militar