x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Volodimir Zelenski a ajuns la reuniunea G7 de la Hiroșima

Volodimir Zelenski a ajuns la reuniunea G7 de la Hiroșima

de Redacția Jurnalul    |    20 Mai 2023   •   12:40
Volodimir Zelenski a ajuns la reuniunea G7 de la Hiroșima
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a sosit sâmbătă în oraşul japonez Hiroshima pentru a se întâlni cu liderii G7, cu scopul de a obţine sprijin militar și financiar în războiul cu Federația Rusă.

Acesta a coborât dintr-un avion al guvernului Franței în ținuta sa obișnuită verde-olive și s-a urcat apoi într-o mașină. 

Ulterior a scris pe Twitter: „Japonia. G7. Întâlniri importante cu parteneri şi prieteni ai Ucrainei".

Sosirea sa are loc după ce statele G7 au avertizat că ţările care încearcă să folosească comerţul ca armă se vor confrunta cu "consecinţe", trimiţând un semnal puternic Chinei cu privire la practicile despre care Washingtonul a spus de mult timp că echivalează cu intimidarea economică, potrivit Reuters.
Oficialii francezi şi europeni au spus anterior că este crucial ca Zelenski să vină în persoană la Liga Arabă şi acum la G7 pentru a sublinia punctul de vedere al Ucrainei, ca victimă a invaziei ruse şi modul în care el vede un acord de pace în viitor.
„Trebuie să folosim toate mijloacele pentru a atrage statele nealiniate la cauza apărării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei", a declarat un oficial prezidenţial francez.

Zelenski va avea întâlniri bilaterale cu liderii G7, dar şi cu cei ai Indiei şi Braziliei, două ţări care mențin relații bune cu Federația Rusă.

El urmează să ţină, duminică, o sesiune cu G7, înainte de o sesiune mai amplă cu participanţii din Sudul Global.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski g7 hirosima