x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina: Zelenski confirmă operaţiunea militară din regiunea rusă Kursk

Ucraina: Zelenski confirmă operaţiunea militară din regiunea rusă Kursk

de Redacția Jurnalul    |    11 Aug 2024   •   09:20
Ucraina: Zelenski confirmă operaţiunea militară din regiunea rusă Kursk
Sursa foto: Hepta/Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat pentru prima dată sâmbătă că forţele ucrainene luptă în regiunea rusă Kursk şi a afirmat că operaţiunea face parte din eforturile Kievului de a restabili justiţia după invazia Rusiei în 2022, relatează Reuters.

În discursul său video de noapte, preşedintele a spus că a discutat despre operaţiune cu comandantul şef ucrainean Oleksandr Syrskyi, fără a uita de luptele dificile cu care se confruntă trupele ucrainene pe frontul de est.

„Astăzi am primit mai multe rapoarte de la comandantul şef Syrskyi cu privire la liniile frontului şi acţiunile noastre de a împinge războiul pe teritoriul agresorului", a declarat el.

„Sunt recunoscător fiecărei unităţi a forţelor de apărare pentru că a asigurat acest lucru. Ucraina demonstrează că poate într-adevăr să restabilească justiţia şi să asigure presiunea necesară asupra agresorului", a menţionat, de asemenea, preşedintele ucrainean.

Rusia a anunţat sâmbătă instituirea „regimului de operaţiune antiteroristă" în trei regiuni la graniţa cu Ucraina, respectiv în provinciile Belgorod, Briansk şi Kursk, în timp ce în aceasta din urmă au loc lupte intense între trupele ruse şi cele ucrainene pătrunse acolo marţi într-o ofensivă care a luat prin surprindere armata rusă slab desfăşurată în zonă, notează agenţiile internaţionale de presă.

Luptele în numeroase puncte din regiunea Kursk au continuat sâmbătă pentru a cincea zi consecutiv după ce armata ucraineană a lansat o ofensivă mecanizată peste graniţă, dar relatările despre situaţia de pe teren sunt contradictorii şi nu oferă multe detalii. AGERPRES

×