x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O vreme nebună, nebună

O vreme nebună, nebună

de Redacția Jurnalul    |    18 Apr 2023   •   07:45
O vreme nebună, nebună

Shanghaiul este grav afectat de furtunile de nisip adus din deșertul Gobi, concentrația de particule PM10 ajungând de aproape 50 de ori mai mare decât nivelul de siguranță recomandat de Organizația Mondială a Sănătății. Acest lucru a dus la avertismente privind calitatea aerului, la reducerea vizibilității și la acoperirea multor suprafețe cu un praf fin.

Și alte zone ale Chinei sunt afectate, însă furtunile au ajuns deja și la „export”.  Coreea de Sud și Japonia au fost, de asemenea, afectate de praful ridicat tocmai de la granița Chinei cu Mongolia. Seulul a înregistrat niveluri duble de PM10 față de pragul pe care guvernul îl consideră „foarte nesănătos".

Grindină de 10 centrimetri, în SUA

În acelați timp, India trece printr-un val de căldură, temperaturi de 40 grade Celsius fiind înregistrate în mai multe zile consecutiv. În trei state, autoritățile au închis școlile și universitățile timp de o săptămână, după ce mai mulți elevi s-au plâns de dureri de cap.

În schimb, Statele Unite au avut parte de furtuni scurte dar violente, în weekend. Grindină de dimensiuni mari, cu diametrul de aproape 3 centimetri, a fost raportată în mai multe părți din Missouri, însoțită de vânt puternic, cu rafale de 100 km/h, care au provocat pagube.

Grindină de peste 10 centimetri a fost semnalată în apropierea orașului Arcola (Ilinois), iar alta de aproape 8 centimetri în apropierea orașului Golden City (Missouri).

×
Subiecte în articol: shanghai vreme furtuni nisip