x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vulcanul Merapi, din Indonezia, a erupt din nou

Vulcanul Merapi, din Indonezia, a erupt din nou

30 Oct 2010   •   00:00
Vulcanul Merapi, din Indonezia, a erupt din nou
Sursa foto: /pixdaus.com

O nouă erupţie a vulcanului Merapi a stârnit panică pe insula indoneziană Java, după ce, marţi, acelaşi vulcan a făcut 34 de victime. Localnicii, care au părăsit în grabă zona, spun că noua erupţie a fost de două ori mai puternică decât cea de acum câteva zile.



Între timp, 135 de oameni care au fost daţi dispăruţi în urma unui tsunami, în Indonezia, au fost găsiţi în viaţă, anunţă Antena3.

Sute de oameni au fost evacuaţi de teama unei noi tragedii, după ce prima erupţie a vulcanului a făcut peste 30 de victime zilele trecute. Mai multe zboruri de pe aeroportul capitalei, situat la 25 de kilometri depăratre de vulcan au fost anulate din cauza cenuşei.

Sinistraţii au fost găzduţi în adăposturi temporare. Toţi locuitorii din zonă sunt obligaţi să poarte mălşti pentru a se feri de cenuşa vulcanică.

Specialiştii indonezieni au avertizat că un alt vulcan, la fel de periculos, tot de pe insula Java ar putea erupe în orice moment.

Între timp, oficialii din Indonezia trebuie să facă faţă unei alte catastrofe. Echipele de intervenţie continuă să caute supravieţuitori ai tsunami-ului de acum câteva zile care a făcut peste 400 de victime. 135 de oameni daţi dispăruţi au fost găsiţi în viaţă.

×
Subiecte în articol: externe