x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA se grabesc cu taxele la importul de oţel şi aluminiu din UE

SUA se grabesc cu taxele la importul de oţel şi aluminiu din UE

31 Mai 2018   •   07:17
SUA se grabesc cu taxele la importul de oţel şi aluminiu din UE

Administraţia americană s-ar pregăti să anunţe aplicarea de taxe vamale suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu din Uniunea Europeană cu începere de joi, cu o zi înainte de data limită a exceptării acordate europenilor de Washington, a relatat Wall Street Journal (WSJ).

 

Publicatia, care citează surse apropiate dosarului, a scris că administraţia Trump este dispus sa astepte pana la expirarea termenului impus. Un acord de ultim moment este încă posibil, dar foarte puţin probabil, cred sursele WSJ.

In martie, preşedintele Donald Trump a anunţat taxe vamale suplimentare de 25% asupra oţelului şi de 10% asupra aluminiului, înainte de a acorda derogari pentru unii dintre aliaţii SUA. Exceptarea temporară de care UE beneficiază expiră vineri, 1 iunie, dar europenii nu au încetat, în ultimele săptămâni, să ceară permanentizarea masurii.

Miercuri, la Paris, SUA au rămas surde la apelurile de apărare a multilateralismului lansate de Franţa şi restul ţărilor din OECD, în cursul reuniunii anuale a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. Dovadă a tensiunilor, administraţia americană a blocat comunicatul final al OECD care prevedea în special condamnarea protecţionismului.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a lansat un apel vibrant pentru un 'multilateralism puternic' şi reformarea profundă a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), organizaţie care trebuie să reglementeze comerţul mondial şi ţintă a criticilor administraţiei Trump. "Ameninţările cu război comercial nu vor rezolva nimic", a denunţat Emmanuel Macron. AGERPRES

×
Subiecte în articol: sua taxe import otel aluminiu europa