x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Whitney Houston a fost înmormântată

Whitney Houston a fost înmormântată

de Alex Revenco    |    20 Feb 2012   •   21:00
Whitney Houston a fost înmormântată

Duminica la pranz, sapte politisti pe motociclete si trei masini de politie au escortat spre cimitir masina in care se afla sicriul cu trupul neinsufletit al lui Whitney Houston.

Cateva sute de fani au insotit cortegiul funerar de la Biserica Baptista New Hope din Newark pana la portile cimitirului Forest Lawn. Acesta este langa orasul Westfield, New Jersey fiind situat la circa 28 de km de Newark. Artista a fost inmormantata alaturi de tatal ei, John Russel Jr, care a murit in 2003. Zeci de fani au asistat la procesiune asezati de-a lungul drumului. 'A fost foarte emotionant', a spus Teresa Giannetta, 35 de ani, care locuieste in Westfield, prezenta alaturi de fiica sa de 8 ani, Julia. Ca majoritatea fanilor, Giannetta a marturisit ca 'a crescut ascultand muzica lui Whitney, care a fost vocea copilariei mele'.

'E destul de trist sa stii ca idolul tau e inmormantat atat de aproape de casa', a adaugat Giannetta. 'Am observat cum oamenii o judeca pe Whitney pentru ceea ce a facut in ultimii cativa ani. Dar nu se poate asa ceva! Timp de treizeci de ani ea s-a dedicat trup si suflet muzicii si ne-a daruit vocea sa minunata. Si pentru asta trebuie sa o iubim si s-o respectam mereu', a declarat, agentiei Reuters, Donna Wesolowki, 48 de ani, din New Jersey, care a asistat la procesiunea de duminica. Houston a fost inmormantata dupa ce cu o zi inainte familia si prietenii au jelit langa sicriul ei, in cadrul unei ceremonii funerare desfasurate la The New Hope Baptist Church din Newark. In corul acelei biserici, Houston a inceput sa cante de mica, la fel ca si mama sa, Cissy Houston, care a fost backing vocals in formatia Arethei Franklin.

Potrivit Guiness World Records, Whitney Houston a fost cea mai premiata interpreta din lume, cu peste 400 de premii din industria muzicala, dintre care doua premii Emmy, sase Grammy, 30 de premii la gala Billboard Music Awards si alte 22 la American Music Awards. Ea a reusit si vanzari impresionante: peste 170 de milioane de albume, in intreaga lume.

×
Subiecte în articol: externe whitney houston