x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zborurile de noapte pe aeroportul din Frankfurt, interzise pentru că sculau din somn locuitorii din zonă

Zborurile de noapte pe aeroportul din Frankfurt, interzise pentru că sculau din somn locuitorii din zonă

de Mediafax    |    04 Apr 2012   •   11:08
Zborurile de noapte pe aeroportul din Frankfurt, interzise pentru că sculau din somn locuitorii din zonă

Justitia germana a confirmat azi interdictia de zbor in intervalul orar 23.00-05.00 la Frankfurt, principalul aeroport din Germania si al treilea din Europa, ceea ce reprezinta o lovitura dura pentru transportul de marfa al companiei Lufthansa, in special.

Tribunalul administrativ federal din Leipzig (est) a confirmat o interdictie provizorie a tribunalului administrativ din Hesse, unde se afla Frankfurt, care dateaza din octombrie. Asociatiile riveranilor aeroportului se lupta de mai multi ani pentru a obtine aceasta interdictie.

Interdictia vizeaza 17 zboruri nocturne care ar fi trebuit sa fie autorizate in momentul deschiderii celei de-a patra piste a aeroportului, la 21 octombrie.

In plus, tribunalul federal din Leipzig a cerut landului Hesse sa reexamineze gradul de poluare sonora pentru cele 133 de zboruri care au loc in intervalul orar 22.00-23.00 si 05.00-06.00.

Zborurile de noapte pot primi autorizatie in cazul unei "nevoi speciale". Regiunea Hesse trebuie sa isi revizuiasca planurile si sa dovedeasca faptul ca aceasta nevoie exista, daca vrea sa obtina eliminarea acestei interdictii, a adaugat tribunalul.

Lufthansa Cargo, divizia de marfa a companiei germane, a estimat ca interdictia zborurilor de noapte pe platforma sa aeroportuara din Frankfurt ii va reduce beneficiile cu 40 de milioane de euro pe an.

×