x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski nu va renunța la teritoriile din estul țării pentru a pune capăt războiului cu Rusia

Zelenski nu va renunța la teritoriile din estul țării pentru a pune capăt războiului cu Rusia

17 Apr 2022   •   22:10
Zelenski nu va renunța la teritoriile din estul țării pentru a pune capăt războiului cu Rusia
Sursa foto: presidency.gov.ua

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat pentru CNN că Ucraina nu este dispusă să renunțe la teritoriile din estul țării pentru a pune capăt războiului cu Rusia, iar armata ucraineană este pregătită să lupte cu cea a Moscovei în regiunea Donbas.

Despre bătălia din regiunea Donbas, Zelenski spune că ar putea influența cursul întregului război.

Zelenski a declarat vineri, într-un interviu exclusiv la CNN, din biroul său din Kiev, că țara sa nu are nicio garanție că Rusia nu va încerca din nou să cucerească Kievul dacă va reuși să captureze Donbasul.

„De aceea este foarte important pentru noi să nu le permitem, să rămânem pe poziții, pentru că această bătălie... poate influența cursul întregului război”, a spus Zelenski.

„Pentru că nu am încredere în armata rusă și în conducerea rusă”, a continuat el. „De aceea înțelegem că faptul că i-am respins și au plecat, iar ei fugeau dinspre Kiev - dinspre nord, dinspre Cernihiv și din acea direcție - nu înseamnă că, dacă vor reuși să captureze Donbasul, nu vor veni mai departe spre Kiev”.

Au trecut mai bine de șapte săptămâni de la începerea atacului președintelui rus Vladimir Putin asupra Ucrainei. Armata ucraineană a rezistat cu succes ofensivei Rusiei, surprinzând atât serviciile secrete americane, cât și Kremlinul, care plănuise o victorie rapidă și decisivă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski