x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Volodimir Zelenski a numit un nou șef al statului major, după ce l-a demis pe generalul Zalujnîi. Cine este "Leopardul zăpezii"

Volodimir Zelenski a numit un nou șef al statului major, după ce l-a demis pe generalul Zalujnîi. Cine este "Leopardul zăpezii"

de Redacția Jurnalul    |    10 Feb 2024   •   00:40
Volodimir Zelenski a numit un nou șef al statului major, după ce l-a demis pe generalul Zalujnîi. Cine este "Leopardul zăpezii"
Sursa foto: Hepta

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a desemnat, vineri, un nou șef al statului major al armatei.

Președintele Zelenski l-a numit în funcția de șef al statului major al armatei ucrainene pe Oleksandr Sîrski, relatează Reuters.

Președintele ucrainean l-a descris pe noul șef al statului major ca fiind "o persoană cu experiență care înțelege sarcinile acestui război și obiectivele Ucrainei".

Zelenski a precizat că numirea a fost făcută la recomandarea noului comandant al alrmatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, care a fost numit în funcție joi.

Oleksandr Sîrski, numit și "leopardul de zăpadă"

Oleksandr Sîrski, care este numit și „leopardul de zăpadă”, preia cârma pe fondul unei incertitudini profunde, în timp ce Kievul așteaptă ajutor militar vital din partea Statelor Unite, care a fost amânat de republicani în Congresul SUA de luni de zile.

Departamentul de Stat al SUA a declarat că mișcarea de a înlocui Zalujnîi a fost o "decizie suverană". Pentagonul a spus că Washingtonul "va lucra eficient cu generalul Oleksandr Sîrski, am făcut-o deja".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Leopardul zăpezii oleksandr sirski