x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ziarist de scandal, asasinat în centrul Sofiei

Ziarist de scandal, asasinat în centrul Sofiei

de Petio Petkov    |    05 Ian 2010   •   00:00

La numai 50 de metri de sediul Poliţiei municipale din Sofia şi de Palatul Justiţiei a avut loc o execuţie în stil mafiot. Victima este un cunoscut ziarist bulgar de radio, Bobi Ţankov, realziator al unor emisiuni de scandal şi cunoscut pentru legăturile cu lumea interlopă.
Atacatorii i-au împuşcat întâi pe cei doi bodyguarzi ai lui Ţankov, apoi au tras trei focuri de armă în ziarist şi au părăsit la pas locul crimei. Ţankov a decedat pe loc. Bodyguarzii săi au fost internaţi în stare foarte gravă.

La data de 14 noiembrie anul trecut, ziaristul de scandal a declarat că unul dintre capii lumii interlope ­ Stefan Bonev, zis Sako ­ l-a ameninţat cu moartea dacă nu va înceta să scrie despre dispariţia unui concurent al său pe piaţa narcoticelor, Meto Ilienski.

În ultimul timp, Ţankov devenise noul "scriitor al mafiei bulgare". El a publicat mai multe articole în presa de scandal. Între timp, au apărut informaţii despre legăturile sale cu Zlatomir Orsov, zis Bareta, anchetat sub acuzaţia de comerţ cu narcotice şi tentativă de asasinat.

Asasinarea lui Ţankov este prima acţiune publică a crimei organizate după instalarea la putere a guvernului condus de ex-generalul de poliţie Boiko Borisov. În timpul atacului, primul-ministru susţinea o conferinţă de presă la Ministerul Sănătăţii, aflat în imediata apropiere.
Ţankov mai fusese vizat de tentative de asasinat în 2006 şi în 2005.

Cunoscutul ziarist de scandal a avut soarta scriitorului Gheorghi Stoev, care, şi el, începuse să-şi publice amintirile din vremea în care făcea parte din acţiunile mafiei. Stoev a fost împuşcat în cap în aprilie 2008.

×
Subiecte în articol: externe