x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe „Zone de liniște" introduse pe insula italiană Ischia. Amenda pentru gălăgie ajunge la 5.000 de euro

„Zone de liniște" introduse pe insula italiană Ischia. Amenda pentru gălăgie ajunge la 5.000 de euro

28 Iul 2022   •   09:20
„Zone de liniște" introduse pe insula italiană Ischia. Amenda pentru gălăgie ajunge la 5.000 de euro

Insula italiană Ischia a introdus așa-numitele „zone de liniște" în locurile emblematice din centru, pentru a proteja liniștea și pacea turiștilor. Amenda pentru gălăgie, fotbal, aglomerări poate ajunge la 5.000 de euro.

O nouă ordonanță a fost emisă de primarul orașului Ischia, Enzo Ferrandino: până pe 30 septembrie, între orele 15 și 18 și între orele 21 și 9 a doua zi, în unele dintre cele mai emblematice locuri din centru, "va fi permisă doar plimbarea, servirea mesei în localuri și tranzitul vehiculelor autorizate”.

Este interzis în mod expres, "să se facă zgomot, să se arunce obiecte, să se provoace adunări zgomotoase și joaca cu mingea în piețele din centrul orașului, la intersecții, pe străzi, în grădinile municipale”.

Contravenienții ar putea plăti scump pentru nerespectarea legii: încălcările sunt sancționate cu amenzi de la 500 la 5.000 de euro, scrie la Repubblica.

Pentru a stăvili fenomenul baby gangs, care a fost deja semnalat de mai multe ori în această primă parte a verii, ordonanța prevede că "în cazul în care încălcările sunt comise de persoane cu vârsta sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau de tutore, acestea poate fi duse de către forțele de ordine la sediul poliției până la sosirea părinților”.

"Am vrut să dăm un semnal puternic pentru a proteja liniștea celor care aleg Ischia pentru o vacanță", explică primarul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gălăgie