x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Adriean Videanu, audiat la DIICOT în dosarul "Romgaz-Interagro"

Adriean Videanu, audiat la DIICOT în dosarul "Romgaz-Interagro"

17 Mar 2016   •   11:12
Adriean Videanu, audiat la DIICOT în dosarul "Romgaz-Interagro"
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a venit, joi, la DIICOT, fiind citat pentru a fi audiat în dosarul "Romgaz - Interagro", în care este urmărit penal alături de Ioan Niculae, pentru mai multe fapte, printre care abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

Adriean Videanu a declarat, la intrarea în sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), că nu vrea să facă niciun comentariu, pentru că el crede că justiţia se face în faţa procurorului şi a instanţei. 

“Dacă domnul procuror vă spune pentru ce, vă spune dânsul”, a mai spus Videanu.

Surse judiciare au declarat că Adriean Videanu a fost citat petnru a fi audiat în dosarul “Romgaz - Interagro”.

În acest dosar, omul de afaceri Ioan Niculae este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu, sustragere de sub sechestru şi spălare de bani, iar Adriean Videanu, ministru al Economiei în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, Adriean Videanu şi Varujan Vosganian, ambii în calitate de miniştri, au aprobat, semnat şi susţinut în Guvern şase ordine, respectiv trei memorandumuri. Prin acest sprijin s-ar fi urmărit utilizarea Romgaz SA, unitate naţională de interes strategic, în interesul firmei lui Ioan Niculae, Interagro SA. 

Sursa: news.ro

×