x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gorghiu: Șase penitenciare sunt situate în zona central critică a unor orașe importante

Gorghiu: Șase penitenciare sunt situate în zona central critică a unor orașe importante

de Redacția Jurnalul    |    13 Oct 2023   •   19:44
Gorghiu: Șase penitenciare sunt situate în zona central critică a unor orașe importante
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Justiției Alina Gorghiu a declarant vineri, la Oradea, că șase penitenciare din țară sunt situate în zona central critică a unor orașe importante.

„Penitenciarul Oradea face parte din seria de şase penitenciare care se află în zona unu, adică zona central critică a unor oraşe importante. Şi aici se încadrează Oradea, Ploieşti, Satu Mare, Târgu Mureş, Iaşi şi Gherla. Ce se întâmplă când ai un penitenciar în buricul târgului? Există o serie de probleme în cee ace privește dezvoltarea, modernizarea centrului oraşului, siguranţa cetăţenilor, dar nici penitenciarul nu poate fi dezvoltat conform normelor actuale, având perimetrul blocat de celelalte clădiri", a spus Alina Gorghiu.

Cu sprijinul autorităților publice locale și județene, cu o analiză serioasă la nivel național și cu acord guvernamental, vom corecta astfel de situații, a transmis ministrul Justiției.

„Încercăm să găsim soluții pentru construirea unui nou peniteniciar, în afara orașului, cu minim 700 de locuri de cazare”, a scrie Gorghiu pe Facebook după vizita la Penitenciarul din Oradea.

Alina Gorghiu a anunțat că s-a întâlnit cu primarul orașului, cu care a discutat și despre construcția unui pavilion nou pentru deținuți, lucrările urmând să înceapă în 2024.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Alina Gorghiu penitenciare