x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosarul fetiței de 4 ani ucise în Hârlău de o șoferiță fără permis se întoarce la Parchet

Dosarul fetiței de 4 ani ucise în Hârlău de o șoferiță fără permis se întoarce la Parchet

de Redacția Jurnalul    |    15 Mai 2024   •   16:45
Dosarul fetiței de 4 ani ucise în Hârlău de o șoferiță fără permis se întoarce la Parchet

Dosarul fetiței de 4 ani ucise în Hârlău de o șoferiță fără permis se întoarce la Parchet, anunță avocatul Adrian Cuculis.

„După o posibilă a măsurătorilor de la fața locului (conform spuselor martorilor din dosar) și după ce polițistul și procurorul au trimis-o în judecată pe șoferiță doar pentru conducere fără permis și nu și ucidere din culpă, în urma plângerii făcute împotriva ordonanței de clasare, instanța a întors dosarul la parchet și i-a obligat să continue cercetarea”, declară avocatul.

Potrivit acestuia, în urma altor audieri din care reieșea clar situația și cum a fost omorâtă fetiță, parchetul a trimis-o în judecată pe șoferiță și pentru ucidere din culpă.

„Situația este de-a dreptul stranie în contextul în care la primul termen judecătorul s-a abținut de la judecarea cauzei, iar cel de-al doilea investit ulterior s-a abținut și el. Acum așteptăm un nou termen de camera preliminară”, adaugă avocatul.

Accidentul a avut loc pe 1 iunie 2022, când Anastasia a ieșit în stradă prin spatele unui taxi. O maşină condusă de o femeie fără permis a lovit-o, iar fetița a murit.

După acest accident s-a născut „Legea Anastasia”, potrivit căreia şoferii care se urcă la volan beți, drogați sau fără permis şi fac accidente mortale ajung în închisoare.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: anastasia dosar caz