x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Frații Tate scapă de arestul la domiciliu și rămân doar cu control judiciar

Frații Tate scapă de arestul la domiciliu și rămân doar cu control judiciar

de Vali Deaconescu    |    04 Aug 2023   •   12:17
Frații Tate scapă de arestul la domiciliu și rămân doar cu control judiciar
Sursa foto: antena3CNN

Tribunalul Bucureşti a decis vineri ca fraţii Andrew şi Tristan Tate să scape arestul la domiciliu și rămân doar cu control judiciar, în dosarul în care sunt judecaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol. În arest la domiciliu rămân şi cele două tinere din România, puse sub acuzare în acelaşi dosar.

Frații Andrew Tate și Tristain au fost eliberați din arestul la domiciliu, dar nu va avea voie să părăsească România pe fondul acuzațiilor de trafic sexual

Andrew Tate a fost eliberat din arestul la domiciliu, dar nu are voie să părăsească România în urma acuzațiilor de viol și trafic sexual, susține Daily Mail.

Tate, în vârstă de 36 de ani, împreună cu fratele său Tristain și două femei din România au fost eliberați vineri din arestul la domiciliu și se află acum sub control judiciar, o măsură restrictivă mai ușoară, a declarat un purtător de cuvânt pentru MailOnline.

La începutul acestei săptămâni, cei doi au făcut apel împotriva unei decizii judecătorești luate luna trecută de a-i menține în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile.

Cei patru nu vor putea părăsi România sau călători în unele părți ale țării, dar pot părăsi domiciliul și călători în București și Ilfov.

Curtea de Apel București a precizat, într-o decizie scrisă, că înlocuiește măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 4 august și până la 2 octombrie.

Tate, care a fost arestat pe 29 decembrie la București și a negat acuzațiile, pierduse anterior o serie de recursuri împotriva arestului la domiciliu.

După ce au petrecut trei luni în arestul poliției din București, frații Tate au câștigat un recurs pe 31 martie pentru a fi mutați în arest la domiciliu.

Tate, care a fost acuzat că a lansat teorii ale conspirației online și a adunat 7,2 milioane de urmăritori pe Twitter, a susținut în repetate rânduri că procurorii nu au nicio dovadă împotriva sa și că există un complot politic menit să îl reducă la tăcere.

DIICOT susține că Tate, fratele său Tristan și două românce au format un grup infracțional în 2021 „în scopul comiterii infracțiunii de trafic de persoane” în România, precum și în Statele Unite și Marea Britanie.

În acest caz sunt șapte victime femei, a precizat DIICOT, care au fost ademenite cu false pretexte de dragoste și transportate în România, unde gruparea le-a exploatat sexual și le-a supus la violențe fizice.

(sursa: Mediafax)

×