x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Argeșean care a făcut două fete să creadă că le iubește, dar le-a dus la prostituție, arestat

Argeșean care a făcut două fete să creadă că le iubește, dar le-a dus la prostituție, arestat

de Redacția Jurnalul    |    12 Sep 2024   •   19:15
Argeșean care a făcut două fete să creadă că le iubește, dar le-a dus la prostituție, arestat

Un argeșean a fost arestat preventiv, cercetat pentru trafic de persoane și proxenetism, pentru că ar fi făcut două fete să creadă că le iubește, apoi le-a obligat să practice prostituție în Germania și Elveția.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat cercetat pentru trafic de persoane și proxenetism.

Din probatoriu a rezultat că în martie 2022 prin inducere în eroare, respectiv prin folosireea metodei „loverboy”, bărbatul ar fi recrutat o tânără majoră, pe care, în perioada 2022 – 9 septembrie 2024, ar fi transportat-o și adăpostit-o în diverse locații din Germania și Elveția și ar fi obligat-o să practice prostituția.

Sumele de bani obținute de victimă din activitatea infracțională ar fi fost însușite integral de către argeșean.

Cercetările efectuate au mai relevat și faptul că, în luna februarie 2024, tot în scopul exploatării sexuale, aceasta ar fi recrutat o altă persoană vătămată, de 18 ani, și folosind același mod de operare (simularea unor sentimente de iubire) ar fi determinat-o să practice prostituția pe teritoriul Germaniei, însușindu-și integral sumele de bani obținute de victimă.

În urma percheziției domiciliare au fost descoperite și ridicate sume de bani, înscrisuri, precum și alte mijloace de probă.

Procurorii DIICOT Pitești au dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore. Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș a dispus arestarea preventivă a acesteia, pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: argesean prostitutie arestare