x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Audierile continuă după incendiul de la Constanța. Nimeni nu a fost pus sub acuzare

Audierile continuă după incendiul de la Constanța. Nimeni nu a fost pus sub acuzare

11 Oct 2021   •   15:39
Audierile continuă după incendiul de la Constanța. Nimeni nu a fost pus sub acuzare

La zece zile după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța audierile continuă. Nimeni nu a fost pus sub acuzare.

Procurorii au terminat cercetarea la fața locului după incendiul ce a curmat șapte vieți la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Audierile continuă încă, iar anchetatorii spun că vor mai dura cel puțin încă două săptămâni. Până acum, nimeni nu a fost pus sub acuzare.

„Facem cercetări mai departe. Am terminat cercetarea la fața locului, facem audieri. Sunt de audiat foarte multe persoane, nu avem cum să audiem într-o săptămână persoanele. Sunt zeci de persoane ale căror declarații pot fi considerate importante în anchetă. Mai avem mult de audiat. Încă cel puțin două săptămâni de acum înainte o să tot audiem”, a declarat Zafer Sadîc, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Anchetatorii au indicii cu privire la ce s-a întâmplat în Secția de Terapie Intensivă, dar nu se pronunță până când lucrurile nu vor fi clare pentru anchetă și până când nu vor avea concluzii certe de la experți.

Între timp, rudele victimelor speră că se va face dreptate.

„Rana cu Constanța este ceva mai nouă. Piatra Neamț deja a început să se calcifieze și să devină așa, ca o bucată de stâncă în inimile celor care și-au pierdut rudele acolo”, spune avocatul familiilor victimelor de la Constanța.

Tot Cuculis reprezintă în instanță și familiile victimelor de la Spitalul de Urgență Piatra Neamț. Nici în cazul lor nu există nimic ce ar putea da la o parte durerea și neputința celor care au rămas orfani de cei dragi, pe care i-au pierdut în locul unde i-au dus să fie bine.

„În foarte scurt timp probabil vom avea o modificare de paradigmă în zona asta a investigațiilor penale pentru că în opinia mea vor fi puse sub acuzare niște capete interesante poate chiar cei care au venit și au făcut controlul și au permis acest compromis continuu și perpetuu de a funcționa niște secții care efectiv nu aveau voie să funcționeze pentru că reprezentau un risc pentru cei ce erau internați acolo”, a mai spus Cuculis.

Șapte oameni au murit în urma incendiului de la ATI Constanța, iar patru au murit în spitalele unde au fost transferați. Alți 26 au pierdut lupta cu viața după incendiul de la ATI Piatra Neamț.

Mediafax

×
Subiecte în articol: incendiu constanta