x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Bologa (DNA): În dosarul „Tel Drum” nu s-a putut lucra în această perioadă. Nu mai dăm termene

Bologa (DNA): În dosarul „Tel Drum” nu s-a putut lucra în această perioadă. Nu mai dăm termene

21 Mai 2020   •   16:06
Bologa (DNA): În dosarul „Tel Drum” nu s-a putut lucra în această perioadă. Nu mai dăm termene

Procurorul șef al DNA, Crin Bologa, susține că anchetatorii au efectuat toate demersurile posibile pentru a urgenta dosarul „Tel Drum”, în care este anchetat şi fostul lider PSD Liviu Dragnea, însă urmărirea penală a fost suspendată din cauza epidemiei de COVID-19 și a restricțiilor emise de stat.

„În dosarul Tel Drum nu s-a putut lucra în această perioadă. Urmărirea penală a fost suspendată prin decretul preşedintelui privind starea de urgenţă. Nu mai dăm un termen limită, asta am discutat şi cu doamna procuror, sa nu mai dăm termene”, a spus Bologa, joi, într-o conferinţă de presă, transmisă online.

Procurorul de caz este Alexandra Lăncrănjan. La DNA sunt foarte multe dosare vechi, dosare mai vechi de cinci ani, care sunt de ordinul sutelor, s-a scuzat şeful DNA.

„Ne-am gândit la absolut toate posibilităţile pentru a urgenta acest dosar. (...) Sigur că procurorul de caz, în momentul în care va avea nevoie de forţe suplimentare, procuror, poliţişti, noi vom asigura tot sprijinul, deocamdată nu s-a solicitat acest lucru”, mai subliniază sursa citată.

În dosarul „Tel Drum”, procurorii DNA au anunţat, oficial, pe 13 noiembrie 2017 că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Procurorii au pus, în luna noiembrie, sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând şi altele care i-ar aparţine liderului PSD.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Crin Bologa dosar tel drum