x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie CCR o repune în funcția de Avocat al Poporului pe Renate Weber

CCR o repune în funcția de Avocat al Poporului pe Renate Weber

29 Iun 2021   •   14:15
CCR o repune în funcția de Avocat al Poporului pe Renate Weber

UPDATE: Curtea Constituțională a României a constatat că, întrucât actul de revocare este neconstituțional, acesta încetează să mai producă efecte juridice. Astfel, Renate Weber este repusă în funcția de Avocat al Poporului, potrivit CCR.

- continuă -

 

Știre inițială: Revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, este neconstituțională, au decis, marți, în unanimitate, judecătorii Curții Constituționale a României (CCR), au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Surse judiciare au declarat că judecătorii CCR au decis în unanimitate să revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, este neconstituțională.

Urmează ca CCR să motiveze decizia.

Renate Weber a fost revocată, miercurea trecută, din funcția de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS și UDMR.

Renate Weber a spus, după revocare, că a intrat în coliziune cu guvernul condus anul trecut de Ludovic Orban, când acesta a dat o OUG prin care se permitea accesul la fonduri publice spitalelor private: „Acum se încearcă același lucru”.

Comisia de la Veneţia cere explicaţii preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Anca Dragu şi Lucovic Orban, în legătură cu revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber.

×