x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cheița lui Băsescu se mută la CCR

Cheița lui Băsescu se mută la CCR

de Dan Constantin    |    05 Mai 2016   •   11:30
Cheița lui Băsescu se mută la CCR

Nimic nu se pierde, totul se transformă - principiul lui Lavoisier - a devenit cheia de boltă a restaurației regimului Băsescu sub noua președinție. Un nou exemplu, care nu-i o excepție, confirmă păstrarea în funcții importante sau promovarea oamenilor cei mai devotați ai fostului ocupant de la Cotroceni.

Propunerea Președintelui României pentru unul din locurile care se vacantează la Curtea Constituțională  este fără doar și poate scoasă din deciziile lăsate moștenire de Băsescu. Livia Stanciu nu putea să rămănă simplu judecător la Înalta Curte după apropiata încheiere a celui de al doilea mandat din fruntea Instanței Supreme! După câte a făcut în acest post, ieșirea ei din funcție era așteptată de mulți magistrați ca o ușurare, de acoliți, cu mare îngrijorare.

Spaima celor cu ,,Nașu în suflet” că rămân fără Liviuța în sistem le-a fost alungată de Klaus Iohannis. Nici că se putea o alegere mai nimerită pentru Curtea Constituțională! O mapă profesională fără pată, din care au fost scoase filele care puteau să tulbure ascensiunea de la procurorul care alerga prin anii 80 hoții de fier vechi din Combinatul de la Galați și vânzătorii de ciungă de pe faleza Dunării până la înalta demnitate de judecător constituțional.

Prieteniile și relațiile sunt baza carierelor în Țara unde domnește Legea lui Om-ești om cu mine, sunt om cu tine. Stanciu, prietena Domnicăi Toader, soția lui Mircea Toader, marinarul viteaz de la NAVROM, din confreeria comandanților de nave, prietenul fraților Băsescu.

La Curtea de Apel Galați se îngroapă dosarul Șogunului, exercițiul reușit pentru scufundarea dosarului Flota. La Înalta Curte, Băsescu refuză numirea Lidiei Bărbulescu până  cedează nervii CSM și o propun pe fata de la Cotul Pisicii.Trofeul Calității, pedepsirea procurorului Iacobescu au fost cadourile pentru Băsescu Traian care plasase cheițele cu dublă comandă în Justiție. Cazul Rarinca este doar o problemă de verificat funcționarea fără rușine a sistemului. Livia Stanciu va fi utilă oriunde și oricând! 

×