x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Funcționari din Ministerul Sănătății trimiși în judecată pentru fraudarea unui concurs

Funcționari din Ministerul Sănătății trimiși în judecată pentru fraudarea unui concurs

de Redacția Jurnalul    |    31 Mai 2024   •   16:45
Funcționari din Ministerul Sănătății trimiși în judecată pentru fraudarea unui concurs

Funcționari din Ministerul Sănătății sunt acuzați că au fraudat un concurs pentru ocuparea unei funcții de consilier. Ei sunt suspectați că au transmis singurei candidate subiectele probei scrise, ajutând-o să obțină postul.

Cercetările au fost făcute de către ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție - Direcția Anticorupție pentru București și Ilfov.

În septembrie 2023, a fost anunțat un concurs pentru ocuparea funcției de consilier în cadrul Ministerului Sănătății.

S-a înscris o singură candidată.

În octombrie 2023, candidata a fost declarată admisă după finalizarea etapei de selecție a dosarelor.

Au apărut suspiciuni de fraudă, iar procurorii au început o anchetă.

După anchetă, procurorii au dispus trimiterea în judecată a patru suspecți.

S.T.M., funcţionar public, este acuzat că, în calitate de director la Direcţia Politici de Resurse Umane în Sănătate şi preşedinte al comisiei de examinare, în baza unei înţelegeri prealabile cu funcţionarul public V.V.V., a permis accesul singurei candidatei înscrise, P.L.C., la subiectele elaborate pentru proba scrisă a concursului, prin remiterea acestora lui V.V.V., știinf că acesta le va transmite ulterior candidatei, precizează DGA.

V.V.V., funcţionar public, este acuzat că, având o înţelegere prealabilă cu S.T.M., în calitate de consilier principal în cadrul Biroului Recunoaştere a Calificărilor şi Reglementare (BRCR) - Direcţia Politici de Resurse Umane în Sănătate şi membru al comisei de concurs, determinat de P.L.C. şi Ţ.M.D., a permis accesul candidatei P.L.C., la informaţii ce nu erau destinate publicităţii, anume la subiectele pentru proba scrisă a concursului, prin transmiterea acestora candidatei prin intermediarul Ţ.M.D.

Ţ.M.D. l-ar fi determinat pe V.V.V. să permită accesul candidatei la informaţii, comunicând subiectele.

De asemenea, P.L.C. e acuzată că, prin rugăminţi repetate, prin intermediul lui Ţ.M.D., l-a determinat pe V.V.V. să-i permită accesul la subiecte.

Primii trei suspecți au fost trimiși în judecată sub control judiciar, în timp ce fosta candidată în stare de libertate.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: concurs ms fraudare subiecte proba scrisa