x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Consul general onorific al Madagascar: „MAE român știa că Madagascar e gata să-l extrădeze pe Radu Mazăre”

Consul general onorific al Madagascar: „MAE român știa că Madagascar e gata să-l extrădeze pe Radu Mazăre”

10 Mai 2019   •   19:33
Consul general onorific al Madagascar: „MAE român știa că Madagascar e gata să-l extrădeze pe Radu Mazăre”
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Ministerul român de Externe ştia că Madagascarul este gata să-l extrădeze pe Radu Mazăre, a declarat la RFI România Serge Rameau, consul general onorific al Madagscarului la Bucureşti.

 

„După condamnarea domnului Mazăre am fost convocat de ministrul de externe al Madagascarului, care mi-a cerut explicaţii, pentru că acolo nimeni nu înţelegea cine e dl Mazăre, de ce a venit în ţara noastră, etc. I-am explicat toată situaţia iar el mi-a explicat că nu avem un acord de extrădare cu România. Am răspuns că România este membră UE şi că lucrurile trebuie făcute în mod convenabil, cu respectarea legilor. El mi-a răspuns că din punct de vedere judiciar este dispus să dea Cezarului ce e al Cezarului, dar că are nevoie de copia mandatului internaţional de arestare. Eu atunci m-am întors în România, am făcut o notă verbală către MAE român şi am cerut copia mandatului, pentru că nu am vrut să mi se reproşeze ceva ulterior, să nu fim acuzaţi de obstrucţionare. Aşadar România ştia că Madagascar era gata să coopereze, dar era nevoie de acest document. Nu am primit nici până azi un răspuns”, a declarat Serge Rameau la RFI.

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat că instituţia pe care o conduce a primit de la instanţele din România documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condiţiilor legale pentru extrădarea lui Radu Mazăre din Madagascar şi a subliniat că a dispus "mobilizarea tuturor resurselor" pentru îndeplinirea urgentă a procedurii.

Birchall a dat asigurări că se va lucra non-stop la dosarul de 600 de pagini, care necesită traducere autorizată. Ea a amintit că autorităţile din Madagascar l-au reţinut pe Mazăre pentru şase zile, dar au mai rămas două zile pentru trimiterea dosarului. Mai multe informaţii vor fi făcute publice atunci când documentaţia va fi trimisă în Madagascar, a menţionat ea. 

×
Subiecte în articol: radu mazare