Consiliul Superior al Magistraturii a atribuit, în urmă cu două zile, un contract pentru organizarea de evenimente aferente unei serii de workshopuri și seminarii destinate prezentării și diseminării unui pachet informativ în vederea îmbunătățirii accesului la justiție și combaterii discriminării. Asta, în ciuda faptului că unele dintre workshopurile și seminariile vizate au avut deja loc, în lunile noiembrie și decembrie ale anului trecut.
Contractul a fost atribuit prin cerere de ofertă și procedură simplificată, anunțul de participare fiind publicat de CSM în 10 noiembrie 2016. Pentru acest proiect, Consiliul Superior al Magistraturii a fost dispus să cheltuie 264.000 de lei fără TVA, fonduri finanțate prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014. În urma selecției celor șapte oferte, CSM a atribuit, în data de 10 ianuarie 2017, contractul companiei bucureștene SC Global Services Group SRL, pentru 212.623,9 lei cu TVA inclus.
Este vorba despre organizarea a șapte workshopuri și a zece seminarii, la care se adaugă o conferință finală a proietului. Deși licitația s-a finalizat zilele trecute, din documentația de atribuire aflăm că primele patru workshopuri au avut loc, deja, la Bacău, Craiova, București și Iași, în zilele de 28 și 29 noiembrie 2016, respectiv 14 și 15 decembrie 2016, înainte de atribuirea contractului. Următoarele workshopuri vor avea loc la Oradea, Cluj-Napoca și Târgu Mureș, în datele de 16, 17 și 18 ianuarie 2016.
Ședințe cu mese, cafele și cazare
În ceea ce privește seminariile, acestea se vor desfășura, pe câte două zile, la București, Craiova, Cluj-Napoca, Oradea și Târgu Mureș, în perioada 6 februarie – 13 martie 2014, iar conferința finală va fi desfășurată la București, în data de 14 aprilie. Conform caietului de sarcini, pentru workshopuri, CSM cere cazare cu mic dejun și cină, pentru 20 de persoane a câte două nopți de cazare, în valoare de 15.400 de euro cu TVA, la care se adaugă prânzul cu două pauze de cafea pentru 30 de persoane, în valoare de 4.200 de euro cu TVA, la care se adaugă închirierea sălilor, la 5.600 de euro. Costul seminariilor a fost estimat astfel: cazarea cu mic dejun și cină pentru 20 de persoane, a câte două nopți – 22.000 de euro, prânzul pentru 25 de persoane – 10.000 de euro și închirierea sălilor – 10.000 de euro.
Conferința finală, de la București, va aduce cheltuieli estimate pentru cazare cu mic dejun și cină pentru 30 de persoane – 2.400 de euro, prânz pentru 30 de persoane – 1.200 de euro și închirierea sălii – 1.800 de euro.
Obiectivul general al proiectului vizează soluționarea aplicării practice a Convenției Europene a Drepturilor Omului, în special cu referire la redactarea hotărârilor judecătorești, precum și stabilirea unui cadru adecvat pentru un schimb de bune practici între judecători din statele UE, în vederea identificării unor soluții pentru aplicarea Convenției și a jurisprudenței la nivel european. Un accent deosebit se pune pe populaţia romă și pe alte grupuri vulnerabile, atunci când este vorba de accesul la justiție și combaterea discriminării.
CSM nu agreează, potrivit caietului de sarcini, decât hoteluri de câte 3 sau 4 stele. Invitații vor fi cazați în camere cu regim single, cu demipensiune, iar mesele de prânz sunt asigurate în regim de bufet suedez