x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dan Andronic, audiat la DNA

Dan Andronic, audiat la DNA

08 Noi 2018   •   12:43
Dan Andronic, audiat la DNA

Jurnalistul Dan Andronic s-a prezentat joi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, susţinând că a fost chemat ca martor într-un dosar. 

Întrebat de jurnalişti dacă a fost chemat în dosarul lui Tăriceanu, Andronic a spus: "Eu cred că ştiu cel puţin la fel de multe cât ştiţi şi dumneavoastră. (...) Tăriceanu a fost interceptat tot timpul". 

Procurorul-şef al DNA i-a trimis procurorului general Augustin Lazăr un referat în vederea sesizării Senatului pentru formularea unei cereri de efectuare a urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită presupus a fi fost săvârşită de Călin Popescu-Tăriceanu pe vremea când era premier. 

DNA susţine că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. 

"Procurorii desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie privind acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală cu sume de bani provenite de la o firmă care ar fi obţinut contracte comerciale importante de la statul român. Dosarul s-a constituit în anul 2018, în urma reunirii a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat de procurorii DNA la cererea autorităţilor judiciare austriece. Concret, un demnitar ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007 - 2008, foloase materiale în valoare de aproximativ 800.000 USD de la reprezentanţii unei companii austriece, în schimbul demersurilor depuse de acesta în exercitarea funcţiei, astfel încât să se încheie mai multe acte adiţionale la un contract comercial derulat de companie. Suma ar reprezenta un comision de 10% din valoarea acestor acte adiţionale şi ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore", se arată într-un răspuns al DNA. AGERPRES

×
Subiecte în articol: dan andronic dna