x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fete sărace sau dependente de droguri, obligate să se prostitueze

Fete sărace sau dependente de droguri, obligate să se prostitueze

de Redacția Jurnalul    |    09 Aug 2024   •   21:45
Fete sărace sau dependente de droguri, obligate să se prostitueze
Sursa foto: Ingram Publishing/Getty Images/Ingram Publishing

Patru persoane sunt cercetate pentru trafic de minori după ce ar fi recrutat o fată de 17 ani, dependentă de droguri, alta de 16 ani, cu situație materială precară și alta majoră, și le-au obligat să se prostitueze.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov, au documentat activitatea infracțională a patru persoane, cercetate pentru trafic de minori. În sarcina uneia dintre acestea s-a reținut și infracțiunea de proxenetism.

Potrivit anchetatorilor, în luna septembrie 2023, una dintre persoanele cercetate ar fi recrutat o fată de 17 ani și abuzând de situația de vădită vulnerabilitate în care aceasta s-ar fi aflat, cauzată de dependența de droguri, ar fi exploatat-o sexual, până în luna mai 2024, obligând-o la practicarea prostituției, în scopul obținerii unor sume de bani în mod facil.

Cu privire la alte trei persoane, cercetările au arătat că, în perioada aprilie - iulie 2024, ar fi recrutat, adăpostit și transportat în diferite locații o victimă minoră, de 16 ani, pe care ar fi determinat-o prin acte de violență fizică și psihică să practice prostituția în folosul lor.

Persoanele cercetate ar fi profitat, totodată, și de situația de vulnerabilitate în care s-ar fi aflat victima minoră, cauzată de lipsa suportului familial și a mijloacelor minime de subzistență.

Sumele de bani obținute de fata de 16 ani din activitatea infracțională ar fi fost însușite de inculpați.

Una dintre persoanele cercetate este acuzată și că, în cursul anului 2024, ar fi determinat prin constrângere o femeie să continue practicarea prostituției, ulterior, i-ar fi luat banii.

Au fost 7 percheziții la care au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

Procurorii DIICOT Brașov au reținut cele 4 persoane pentru 24 de ore, iar ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: dependenta prostitutie sărace fete