x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie DNA face percheziții la Administrația Bazinală a Apelor Prut - Bârlad

DNA face percheziții la Administrația Bazinală a Apelor Prut - Bârlad

11 Feb 2021   •   11:41
DNA face percheziții la Administrația Bazinală a Apelor Prut - Bârlad

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție fac joi trei percheziții la instituții publice situate pe raza județelor Iași și Suceava, respectiv la Administrația Bazinală a Apelor Prut – Bârlad, cu sediul în Iași, la Primăria Victoria și la Primăria Vatra Moldoviței.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada martie 2020 - 2021, a informat DNA, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Iaşi şi Suceava.

Potrivit unei anchete a Recorder, la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreşedinte PNL Iaşi, care se recomandă subordonaţilor drept „un animal politic care va ajunge cel puţin ministru”.

De asemenea, la departamentul de apărare împotriva inundaţiilor a fost angajată o tânără, fostă chelneriţă la un bar din Iaşi. Aceasta și-a dat demisia după apariția materialului, iar postul inginerului Gabi Musteață, care s-a opus angajărilor politice și care a vorbit cu jurnaliștii, a fost desființat.

Singurul care a rămas pe poziții este Petreu Avram, informează Recorder.

×